Ukrán-magyar VB ülés: az MKFE és az NFM nem engedett az ukrán kérésnek, így nincs megállapodás a bilaterális engedélycserék kérdésében

2017. szeptember 22. péntek, 13:09
Külföldi hírek

Csütörtökön befejeződött az ukrán-magyar vegyesbizottsági ülés, amelynek tétje az MKFE részéről az jelenlegi engedélyszám csökkentése, de legalábbis szinten tartása volt, miközben Ukrajna az 1500 kvótán felüli engedélyt is a kontingens részének tekintené, és további bővítést szeretne. Raffai Péter, az MKFE Áruszállítási Tanácsának titkára, valamint Tóth István, az Egyesület orosz nyelvterületekért felelős információs referense a háromnapos tárgyalássorozaton minden további engedélycserére vonatkozó ukrán javaslatot visszautasított, és arra kérte az NFM képviselőit is, hogy tartsák magukat az előzetesen egyeztetett mandátumhoz.

Bővebben: Ukrán-magyar VB ülés: az MKFE és az NFM nem engedett az ukrán kérésnek, így nincs megállapodás a...

Változás az OFA-programban, csoportos tájékoztatók szeptemberben és októberben

2017. szeptember 22. péntek, 08:38
Belföldi hírek

Tisztelt Tagjaink. A szeptemberi AutóKözlekedésben az államilag finanszírozott gépjárművezető-képzésről az OFA tájékoztatása alapján azt az információt adtuk közre, hogy a Kormány újabb 2500 gépjárművezető képzésére elegendő támogatást nyújtott a programhoz ez év májusában. Lapzártánk után érkezett a hír, hogy az elmúlt két hónapban 13 000 új gépkocsivezető jelölt regisztrált a rendszerben, ezért – a korábbi tervekkel ellentétben – a második kör szeptember 1-jén lezárult. A munkaerőt kereső cégek jelentkezését azonban továbbra is várják, az újonnan csatlakozott 13 ezer jelöltből toborozhatnak munkaerőt a vállalkozások!

Bővebben: Változás az OFA-programban, csoportos tájékoztatók szeptemberben és októberben

A személyszállítási vállalkozások problémáinak megoldására kért támogatást Somogyi Gábor Tóth Andor helyettes államtitkártól

2017. szeptember 21. csütörtök, 16:18
Belföldi hírek

Somogyi Gábor főtitkár, a személyszállítási tanáccsal egyeztetve 5 pontban foglalta össze Tóth Andor közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárnak címzett levelében azokat a javaslatokat, teendőket, amelyek a személyszállító vállalkozások versenyképességének javítását szolgálják.

Bővebben: A személyszállítási vállalkozások problémáinak megoldására kért támogatást Somogyi Gábor Tóth...

Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal tárgyalt Takács Szabolcs EU ügyekért felelős államtitkár

2017. szeptember 21. csütörtök, 10:24
Belföldi hírek
Szeptember 19-én Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal a Mobilitási Csomagról.

Bővebben: Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal tárgyalt Takács Szabolcs EU ügyekért felelős...