Az MKFE új Alapszabálya

2017. július 25. kedd, 13:59
Belföldi hírek

Tisztelt Tagjaink! Ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk, a 2017. július 19-ére összehívott Küldöttgyűlés elfogadta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete új, átdolgozott Alapszabályát. A dokumentum szövegét már letöltheti a weboldalunkról, illetve megküldjük hírlevélben, továbbá elérhető lesz a szeptemberi AutóKözlekedés mellékleteként.

Bővebben: Az MKFE új Alapszabálya

Elfogadta az MKFE új Alapszabályát a Küldöttgyűlés

2017. július 21. péntek, 15:44
Belföldi hírek

A jelenlévő küldöttek kétharmados támogatás mellett elfogadták az MKFE új, másfél év alatt összeállított alapszabály-tervezetét. A Küldöttgyűlés meghallgatta a napirend előtt felszólaló Dr. Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rövid beszámolóját a szakpolitika eredményeiről és a jövő feladatairól. Az államtitkár kiemelte: az ágazat fontos a nemzetgazdaság számára, ezért a 1560-as kormányrendelet még nyitott kérdéseiben mielőbb lépni kíván, hogy a vállalkozások versenyképessége tovább javuljon.

Bővebben: Elfogadta az MKFE új Alapszabályát a Küldöttgyűlés

Közlekedési korlátozások és szankciók Bulgáriában

2017. július 21. péntek, 15:12
Külföldi hírek
Bulgáriában a közlekedési korlátozások megsértése esetén a hatóság nemcsak pénzbírságot – 300 leva (kb. 150 € ) – szabhat ki, hanem kiegészítő büntetésként 1 hónapra bevonhatja a gépjárművezető jogosítványát, sőt a gépjárművet is visszatarthatja 3 hónapra.

Bővebben: Közlekedési korlátozások és szankciók Bulgáriában

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

2017. július 21. péntek, 10:33
Belföldi hírek
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2017. július 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon. 

Bővebben: Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve