Tagjaink részvételére is számít az Árufuvarozási Tanács a január 24-i rendkívüli tanácsülésén

2018. január 16. kedd, 16:15
Belföldi hírek

Tisztelt árufuvarozó Tagjaink! Az MKFE Árufuvarozási Tanácsa január 24-én (szerdán) 13:30 órától tartja következő ülését az MKFE budapesti székházában, amelyre ezúton Áchim Mihály Miklós társelnök nevében tisztelettel meghívjuk Önöket. A részvétel a tanács tagjai mellett további 10 árufuvarozó tagunk részére biztosított, a részvétel a regisztrációk beérkezésének sorrendjében lehetséges. Kérjük, részvételi szándékát haladéktalanul, de legkésőbb január 19-én 10:00 óráig jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben: Tagjaink részvételére is számít az Árufuvarozási Tanács a január 24-i rendkívüli tanácsülésén

Cáfolja a NAV az ukrán-magyar határon kialakult várakozási idők hosszát

2018. január 16. kedd, 15:29
Belföldi hírek

Tagjaink jelzése alapján Somogyi Gábor főtitkár levélben tájékoztatta a NAV és az ORFK illetékeseit az ukrán-magyar és román-magyar határátkelőkön tapasztalt hosszú várakozási időkről. A NAV január 8-án kelt levelében cáfolja a hosszú várakozási időkre vonatkozó felvetéseket, az időnként kialakuló torlódások okaként a határok áteresztőképességének korlátait jelölték meg.

Bővebben: Cáfolja a NAV az ukrán-magyar határon kialakult várakozási idők hosszát

Közlekedési korlátozások Európában: FEBRUÁR

2018. január 16. kedd, 08:40
A lapozó hírei

2018 februárjában Európa egyes országaiban az itt megnyitható és az AutóKözlekedés című folyóiratunkban is közzétett órarendek szerint alakul a nehéz-tehergépjárművekre vonatkozó hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás. 

Bővebben: Közlekedési korlátozások Európában: FEBRUÁR

Tájékoztatás az Eurázsiai Gazdasági Unió vámkódexének hatályba lépéséről

2018. január 15. hétfő, 10:18
Külföldi hírek

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!

Az alábbiakban továbbítjuk Önök felé az Eurázsiai Gazdasági Unió vámkódexének hatályba lépéséről szóló, az IRU-tól kapott tájékoztatást:

Bővebben: Tájékoztatás az Eurázsiai Gazdasági Unió vámkódexének hatályba lépéséről