Ma Márk napja van.

Vámbírságok Ukrajnában

 Ukrán társegyesületünk, az ASMAP UA tájékoztatása szerint 2012. január 17-től Ukrajnában változnak a szabálysértésekre és azok bírságolására vonatkozó jogszabályok.


A fenti változások a korábbi bírságok jelentős növelését is jelentik, például, amennyiben korábban árszállítás esetén az ukrán vámhatáron történő belépéskor a gépjárművezető hamis információt tartalmazó okmányokat mutatott be, 8.500 – 17.000 hrivnya büntetést szabtak ki, vagy lefoglalták az áruszállító járművet. Az új rendelkezések szerint a büntetés összege az áruk értékének teljes összegére emelkedik, és a szállító járművet minden esetben kötelező jelleggel lefoglalják. A szabálysértések ismétlődése esetén az áru értékének 200 százaléka lesz a büntetés.


A bírságot a gépkocsivezetőre szabják ki a határon.

Az ukrán IRU-tagegyesület álláspontja szerint a fenti rendelkezések ellentétesek a CMR Egyezmény rendelkezéseivel, és beadványt nyújtott be Ukrajna elnökéhez annak érdekében, hogy elkerüljék a fuvarozók elleni jogtalan szankciókat az ukrán határokon, melyben kérik a jogszabály módosítását és összhangba hozását a CMR Egyezmény előírásaival.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.