Ma Emma napja van.

Orosz-kazah útvonalon haladó fuvarozók figyelmébe

Új vámszabályok Oroszországban, a külföldi áruk fuvarozásával kapcsolatban


Az Oroszországi SZVSZ 2012. 06. 09-én kelt, 1150. számú, „A vámtisztviselők cselekményei az áruk útvonalának megállapítása során” tárgyú rendelete 2012. 06. 20-án hatályba lépett.


E rendelet értelmében a vámunión belüli orosz beléptető/indító vámhivatal egy útvonalat határoz meg azon külföldi áruk fuvarozásához, melyeket kazahsztáni végső rendeltetési helyre kell leszállítani, vagy amelyek Kazahsztánon keresztül hagyják el a vámunió területét.


Az útvonal meghatározásakor az orosz vámhatóság egy, az Oroszországi Föderáció területén található és az orosz-kazah államhatáron lévő kilépési ponthoz legközelebb eső, közbenső vámhivatalt jelöl ki. A fuvarozónak a Kazahsztán területére történő kilépés előtt e közbenső vámhivatalnál kell vám elé állítania a közúti járművet, az árukat és az okmányokat.


Amennyiben nem tartja be a megállapított útvonalat, a fuvarozó közigazgatási felelősségrevonására kerül sor az Oroszországi Föderáció Közigazgatási Szabálysértési Törvénykönyvének 16.10. cikke szerint, és a fuvarozó pénzügyi szankciókkal és bírságokkal sújtható.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.