Ma Emma napja van.

Átépítik a Weil am Rhein - Basel vámhivatalt

Tisztelt Nemzetközi árufuvarozó tagjaink!

A Németországi Szövetségi Köztársaság Pénzügyminisztériuma által az Európai Közösség illetékes biztosához intézett (DG TAXUD) tájékoztatásuk alapján emlékeztetjük Önöket, hogy a német-svájci határon működő Weil am Rhein/Basel autópálya vámhivatalát a sorozatos forgalmi torlódások felszámolása érdekében átépítik.

Az átépítés megkezdődött, ezért sem a Svájci Államközösség, sem az NSZK területén működő vámhivatalok nem végeznek sem kiviteli, sem behozatali vámkezeléseket. Ennek megfelelően sem az Egységes Árutovábbítási Egyezmény (Tranzit Egyezmény), sem a TIR-egyezmény rendelkezései alapján továbbítási eljárások megindítására, sem befejezésére a nevezett hivataloknál nincs lehetőség!


Kizárólag csak a Svájci Államközösség területén tranzit forgalomban áthaladó szállítmányok átléptetésére van mód az átépítés ideje alatt. Az építkezés előreláthatólag 2013. január 01-én befejeződik.


Azt követően a Weil am Rhein Autobahn / Basel határátkelőhely kizárólag tranzit forgalomban, mint átléptető vámhivatal fog működni, ott – tehát a határ egyik oldalán sem – továbbítási eljárás indítására, befejezésére nem lesz lehetőség, azok kizárólag az illető országok belterületi vámszerveinél lesznek kezdeményezhetők.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.