Ma Gedeon, Johanna napja van.

Az A12 Inntal autópálya blokádja 2012. szeptember 28-án

A Transitforum Austria-Tirol 2012. szeptember 28-ára, péntekre, az előző évekhez hasonlóan ismét blokádot és környezetvédelmi akciót jelentett be. Az illetékes tartományi hatóságok által már meghozott intézkedések az A12 Inntal autópálya schwazi és vompi csomópontok közötti szakaszát érintik, és 11:00 órától 23:00 óráig érvényesek. Ekkor a tranzitforgalmat leállítják, és az említett útszakaszon nem lehet közlekedni.


A Transitforum Austria-Tirol a tervezett akciójával arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az A12 és az A13 autópályák mentén található mérési pontoknál újra magasabb légszennyezettségi értékeket mértek. Ez alapján újra azt követelik, hogy a tehergépjárművekre vonatkozóan léptessenek hatályba övezetes közlekedési tilalmat, emellett a tehergépjárművek, az autóbuszok és a személyautók esetében vezessenek be nagyobb sebességkorlátozást.


Kerülőútként az A10 Tauern és az A9 Pyhrn autópályák, illetve a Svájcon és Franciaországon keresztül vezető utak jöhetnek számításba. Az A12 autópályán 22:00 óra és 05:00 óra között érvényes éjszakai közlekedési tilalom miatt az érintett járművek csak 2012. szeptember 29-én, szombaton, reggel 05:00 órától folytathatják útjukat a Brenner útszakaszon. Az IRU felhívja a fuvarozók figyelmét a nappali és éjszakai közlekedési korlátozások szigorú betartására.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.