Ma György napja van.

Tüntetés és harcok olasz és francia nagyvárosokban

Olaszországban és Franciaország nagyvárosaiban egyaránt a gazdasági megszorítások és a növekvő munkanélküliség ellen tiltakoznak; helyenként rendőri tömegoszlatásra is sor került már — derül ki a sajtó október 9-10-i beszámolóiból. Mivel a megmozdulások többnyire a belső városrészekben zajlanak, ezért a fuvarozó vállalkozások közül főként a turistabusszal és kisáruszállító járművekkel közlekedőknek okoz kellemetlenséget a felfordulás.


Franciaországban a tüntetők több tízezres fővárosi csoportját a rendőrök könnygázzal oszlatták szét kedden. Párizson kívül más városokban is fennakadásokra kell számítani, nevezetesen Lyonban, Toulouse-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben.


Olaszországban mindeközben diákok kezdtek tüntetni Rómában, Milánóban, Torinóban, Bolognában, Palermóban, Nápolyban és más városokban. Sőt, a legnagyobb olasz szakszervezet, a CGIL látványos megmozdulást tűzött ki október 12-re (péntekre). Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendezvény miatt milyen közlekedési korlátozások várnak a turistabuszokkal közlekedőkre a fenti városok belső övezeteiben.


Nincs olyan értesülés, mely szerint a két ország autópályáinak forgalmára is kiterjedne a tiltakozás-sorozat.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.