Ma Andrea, Ilma napja van.

Temesvárnál sztrádát, Szolnokon turbó-körforgalmat avattak

2012. október 23-án megnyitották a forgalom előtt a dél-erdélyi autópálya Temesvárt elkerülő szakaszát. A 9,5 kilométer hosszú sztráda szerves részként illeszkedik a Románia-szerte tervezett autópálya-hálózathoz.


Az új szakasz a 2011 decemberében átadott Arad-Temesvár pálya folytatása. A majdnem 10 kilométeres mostani beruházás 48 millió euróból valósult meg. Ez (az átadás napjának banki árfolyamát alapul véve) magyar fizetőeszközre átszámítva 1,424 milliárd forint kilométerenként. Az elkészült útszakaszról és a kapcsolódó főutakról a HVG készített összeállítást » .


Románia tervezett autópályáiról és a kivitelezések előrehaladásáról a határon túli szatmar.ro internetes portál érdekes írását ajánljuk figyelmébe » .


Szolnokon ugyanezekben a napokban (október 24-én) felavatták a Debreceni út és Alcsiszigeti út csomópontjánál kialakított turbó-körforgalmat. Nem véletlen, ha a kedves olvasó nem találkozott még ezzel a kifejezéssel. Ez a megoldás ugyanis más, mint a hagyományos körforgalom, és különbözik a Győrből már ismert körgeometriás csomóponttól is. A szolnoki turbó-körforgalomban az egymás mellett haladó járművek forgalmi sávjait térburkolati elem választja el. Hogyan kell benne helyesen közlekedni? A szolnokinaplo.hu bemutatja » !

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.