Ma Hajnalka napja van.

Nagy járművel a havas Ausztriában

Ember és szállítmánya: baleset nélkül a téli Ausztriában — Ausztriában leesett az első hó. A hegyekben 20-70 cm hullott a fehér csapadékból. Mint tavaly, a nagy havazások alkalmával írtuk: hasznos tájékoztatót küldött a nagy járművek üzembentartóinak és gépkocsivezetőinek az osztrák autópályák kezelője, az ASFINAG (Autobahnen- und Schnellstrassen- Finanzierungs- Aktiengesellschaft). Ezt közöljük most.


„Ausztria csodaszép ország, változatos tájakkal. A szépségnek azonban ára van: télen az Alpok útjait hó és jég borítja, a Kárpát-medence nyugati peremvidékén pedig gyakoriak a hóviharok és hóátfúvások. Fuvarozóként Önnek is elemi érdeke fűződik ahhoz, hogy gépkocsivezetői, fuvarjai, teherszállító járművei vagy turistabuszai biztonságosan és sértetlenül érkezzenek célba.


Mi vagyunk felelősek az osztrák autópályákért és gyorsforgalmi utakért — írja az ASFINAG —, tehát a közlekedés megszervezéséért. Mindannyiunk közös célja a közlekedés biztonságának és folyamatosságának szavatolása.


Már egyetlen keresztbefordult teherautó vagy turistabusz is több órás autópálya-lezárást tehet szükségessé. Ez mind az Ön, mind a mi számunkra bosszantó torlódáshoz vezet, és több ezer eurós mentési költséget okoz. Kérjük ezért, olvassa el az ausztriai, téli közlekedéssel kapcsolatos alábbi fontos tanácsokat!


A legcélszerűbb, ha kinyomtatja, elmenti vagy elküldi e hírlevél alább megnyitható részét, és átadja sofőrjeinek.


Köszönjük, hogy Ön is szívén viseli a közlekedésbiztonság ügyét! Üdvözlettel: ASFINAG”


AUSZTRIA: téli tanácsok járművezetőknek és üzembentartóknak »


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.