Ma Konrád, Tivadar napja van.

Olasz benzinkutak: sztrájk miatt zárva!

Az olasz benzinkutasok 2012. december 11-én országos munkabeszüntetést hirdettek, hogy így tiltakozzanak kormányuk pénzügypolitikája ellen. A kutaknál már kedden napközben sorok alakultak ki.


Olaszország városi töltőállomásai közül december 11-én (kedden) 19:00 órakor a kutak több mint fele bezár, és csak 14-én (pénteken) reggel 7:00 órakor nyit újra.


A sztráda-menti kutaknál az alkalmazottak december 11-én (kedden) 22:00 órakor teszik le a töltőpisztolyt, és 13-án (csütörtökön) 22:00 órakor állnak ismét munkába.


Mint a milánói magyar külképviselet illetékese tudósított, a kutasok a két ünnep között is korlátozzák szolgáltatásaikat: akkor nyitva lesznek ugyan a töltőállomások, ám hitelkártyával és bankautomatán keresztül egyáltalán NEM lehet majd vásárolni. Az olasz kútkezelők tiltakozásul csak készpénzt lesznek hajlandóak elfogadni a két ünnep közötti nyolc napban.


Olaszország autópályáinak és töltőállomásainak pillanatnyi üzemállapotát az autostrade.it portál interaktív térképe mutatja. (Az autópálya-menti kutakat sárga buborékok jelzik, melyek pirosra váltanak, ha a kút bezár, vagy az üzemanyag kifogy. Tovább a honlapra » .

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.