Ma Márk napja van.

Megindult a kamionforgalom a szerb határon

Szerda délelőtt feloldották a kamionstopot Szerbiában. Tompánál 10:45 órakor, Röszkénél 11:00-kor elkezdték beléptetni Szerbia területére a magyar oldalon feltorlódott nehéz-tehergépjárműveket.


Mint arról december 11-12-én beszámoltunk, Szerbiában a rendkívül intenzív havazás miatt foganatosítottak kamionstopot. Most, miután szerdán délelőtt megindulhatott a kamionforgalom, még mindig többórás várakozás prognosztizálható, hiszen a magyar oldalon több száz járműszerelvény vesztegel.


Szerbiában, de legfőképpen északon (a Vajdaságban) igen nehézkes közlekedésre kell számítani. Helyenként 30...50 centiméteres hó borítja az országot. A hókotráshoz földgyalukat és harckocsikat is bevetettek. A felüljárókon az úttest igen síkos. Számolni kell azzal is, hogy egyes utak csak egy nyomon járhatók.


A katasztrófavédelem azt üzeni: aki a hó fogságába jutott, hívja a 193-as vagy a 1985-ös segélyszámot, pontosan magyarázza el, hol van, hogy a segítség időben megérkezzen. A szerb meteorológiai szolgálat december 12-13-ra vonatkozóan vörös riasztást adott ki a szokatlanul kemény éjszakai fagyokra tekintettel. A hőmérséklet mínusz 15 C fok alá is süllyedhet. A gépkocsivezetőknek javasoljuk, hogy ne induljanak útnak kifogyófélben lévő üzemanyagtartállyal, és a fedélzeten mindenképpen tartsanak meleg ruhát, takarót és elegendő ivóvizet.


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.