Ma Emma napja van.

Ónos eső, csúszós utak és fagyveszély Közép-Európában

Szerbiában és Montenegróban az éjjelre várható mínusz 15...18 C fok alatti hideg, míg Csehországban és Németországban havazás és ónos eső miatt rendeltek el a meteorológusok vörös illetve narancsságra riasztást 2012. december 13-14-re vonatkozóan.


Igen nagy szükség lesz a közlekedők rutinjára; főként a nagy járműveket vezetőknek kell figyelniük az útviszonyokra. A fékút akár a hatszorosa is lehet az egyébként megszokottnak.


„Egyhelyben álltam, és azt vettem észre, hogy a busz magától elkezd oldalirányba csúszni a lejtős úttesten a padka felé” — számolt be hírszolgálatunknak a Volánbusz Zrt. egyik gépkocsivezetője a Budapesten december 6-án előadódott közlekedési helyzetre visszaemlékezve.


A hosszú, nemzetközi útra induló gépkocsivezetőknek javasoljuk, hogy ne induljanak útnak kifogyófélben lévő üzemanyagtartállyal, és a fedélzeten mindenképpen tartsanak meleg ruhát, takarót és elegendő ivóvizet. Szükség esetén az EU minden tagállamában egységesen használható 112-es számon lehet segítséget hívni.


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.