Már hat országban tankolhat olcsóbban IQ-kártyával!

2013. március 08. péntek, 16:10

TUDOTT RÓLA?

Egyesületünk teljes tagjaként Ön is IQ kártyához juthat, mellyel már 6 országban tankolhat kedvezményesen! Luxemburgban is, ahol eleve köztudottan olcsó az üzemanyag! IQ kártyával persze még olcsóbb!

Mi az IQ-kártya, és miért éri meg használni?

Mint sokan talán emlékeznek rá: az ausztriai IQ Card Vertriebs GmbH és egyesületünk együttműködése 2010-re vezethető vissza, amikor az osztrák társasággal megállapodást írtunk alá. Az IQ Card üzemanyagkártyán keresztül a rendszerhez csatlakozó fuvarozó vállalkozások egységesen kedvező és versenyképes árú diesel, AdBlue vagy LPG üzemanyaghoz juthattak az IQ Card ausztriai töltőállomásain.

Már 6 országban tankolhat IQ-kártyával!

Idővel több országra is kibővült ez a szolgáltatás: Ausztrián túl immáron Belgiumban, Németországban, Hollandiában, Szlovéniában és Luxemburgban is használható a kártya! Ezen államokban összesen majdnem 150 kút áll az Ön rendelkezésére!

Miért ajánljuk épp Luxemburgot?

A nyugat-európai pályán jártas fuvarozók bizonyára megfigyelték: Luxemburgban mindig megéri tankolni, mert hosszú évek óta e kis ország eleve olcsóbb üzemanyaggal próbálja meg becsalogatni az úton levőket. Luxemburgban a diesel ára hozzávetőleg 15 %-kal alacsonyabb, mint az uniós átlag... S Ön még többet takaríthat meg, ha gépkocsivezetője ott is IQ-kártyát használ. Tudta, hogy Luxemburgban tíz IQ-töltőállomás van?

Kik vehetik igénybe az IQ-MKFE-szolgáltatást?

Az ajánlattal azok az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások élhetnek, melyek tevékenysége a közúti közlekedési szolgáltatás (árufuvarozás, személyszállítás), és akik az MKFE teljes jogú tagjai.

Mely kutakra érvényes a kedvezményes tankolás?

A kedvezmény tehát már hat ország IQ-kútjait érinti. Ez összesen majdnem 150 üzemanyagtöltő-állomás, melyek közül 118 kút alkalmas tehergépjárművek fogadására is. Az IQ kútjai — mind felsorolásszerűen, mint pedig térképen — megtalálhatók a www.iqcard.at portálon.

Hol lehet nagy járművekkel tankolni?

A kútkereső menüpontban a fuvarszervező könnyedén le tudja válogatni a tehergépjárművek vagy magas buszok fogadására alkalmas kutakat, ha a bal oldalon bejelöli az „LKW Geeignet” (angol változatban a „Truck station”) melletti négyzetecskét. A PDF-térképeken fekete mezőben sárga számozás jelöli a nagy járműveket kiszolgáló kutakat.

A kisvállalkozók is jól járnak?

Igen! A vállalkozás mérete, a járművek darabszáma, a vásárolt üzemanyag mennyisége nem jelent megkülönböztetést. A csatlakozás kölcsönösen előnyös minden belépő MKFE-tagnak, mivel a vállalkozások összvásárlásaik alapján egységesen jogosultak a kedvezményre, azaz együttesen erősítik a piaci pozíciójukat. A kialakított rendszerben a kedvezmény mértéke nem különbözik a néhány járművel rendelkező ill. a komoly flottát üzemeltető vállalkozások esetén. Az IQ Card az összes, vele szerződött MKFE-tag együttes fogyasztását veszi figyelembe, így minden egyesületi tagunk egyformán — az egyedi felhasználási mennyiségektől függetlenül — jogosult a belépő tagok összfelhasználása által meghatározott literenkénti árengedményre.


Mekkora az árkedvezmény?

A magyarországi tankolásokhoz (pl. MOL) viszonyítva az ausztriai IQ Card-kedvezmény mértéke nehezen fejezhető ki pontos forintösszegben, hiszen a lehetséges megtakarítás mértéke a forint-euró árfolyam mozgásától, a kőolaj világpiaci árának ingadozásától és a MOL Nyrt. hazai árképzésétől függ, így tehát állandóan változik. A kedvezményes ausztriai árakról minden szerződött partner közvetlenül, saját e-mail-címére megküldött információt kap hetente. Ez azt is jelenti, hogy a naponta változó világpiaci árak ingadozásait kivédve egy előre rögzített, kalkulálható áron tankolhatnak minden héten. Az osztrák vállalat az adott hétre (a következő hét hétfőéig) irányadó dízelárakat elektronikusan közli. Így az üzemanyag árát a fuvarozó előre ki tudja számítani.


Nincsenek járulékos költségek!

Az IQ Card Vertriebs GmbH egyesületünk ajánlása alapján önállóan végez hitelképességi vizsgálatot, s ez alapján történik a vállalkozás — remélhetően eredményes — elbírálása. A rendszerhez csatlakozó MKFE-tagoknak az IQ Card díjmentesen gyárt kártyát. Regisztrációs díj nincs, s a társaság a kártya használatáért sem számít fel külön költséget.

Egyszerű ügyintézés!

A kedvezményes tankolásra jogosító kártya beszerzésének intézése egyesületünk budapesti irodáján keresztül megoldható. Munkatársunkkal való kapcsolatfelvétel és a szükséges iratok leadása után egyesületünk az IQ Card linzi székhelyének ajánlja a fuvarozót; a szerződés aláírása szintén egyesületünk közvetítésével egyszerűen megvalósítható. Gondoskodtunk arról is, hogy Ön nyelvi nehézségekbe se ütközzék: a felvételi adatlapot és a szerződés szövegét (szíves tájékoztatásul) Önnek magyar nyelven is rendelkezésére bocsátjuk. A sikeres ügyintézés végén futárpostai szolgálat juttatja el egyesületünkhöz az elkészült plasztikkártyát, melyet a vállalkozó a központi irodánkban vehet át.


Milyen IQ-kártyaszolgáltatások vannak, és mire jók még?

Egy vállalkozás — rendszámokra kiosztva — akár minden gépjárművére kérhet kártyát. Az egyes kártyákat PIN-kód védi. Az IQ Card nemcsak kedvezményes tankolásra alkalmas: a partneri körbe bevont töltőállomásokon a gépkocsivezető autós kiegészítőket (pl. kenőanyag, szélvédőmosó stb.) is vásárolhat vele. Ezek a beállítások kártyánként személyre szabhatók. Lehetőség van ingyenes (internetes) szolgáltatások igénylésére is; ilyen a számlainformáció vagy a kártyatiltás. Sőt, a fuvarozó egy erre alkalmas internetes felületen beállíthatja saját kártyái limitjeit is. Az aktuális tudnivalók és az üzleti feltételek megtalálhatók az MKFE honlapján is.


Hogyan történik a pénzügyi elszámolás?

Tankolásairól a fuvarozó gyűjtőszámlát kap, melyet alapesetben a kártyakérelemben rögzített megállapodás szerint 14 naponta állítanak ki, és azt 14 napos fizetési határidővel küldik meg a szerződött partnereknek. Az MKFE a magyar fuvarozók érdekében kezdeményezte, hogy a költségek további csökkentése érdekében ezeket a számlákat egy magyar bankszámlára történő utalással tudják kiegyenlíteni, így megtakarítva a nemzetközi pénzügyi tranzakció költségeit. A banki azonosító adatok a következők (ez egyben a számlán is megtalálható):


Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Addresse: H-1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
Eigentümer: IQ CARD VERTRIEBS GMBH
IBAN Nr: HU78 1091 8001 0000 0068 7012 0013
Kont Nr: 10918001 0000006870120013
SWIFT: BACXHUHB

Mit kell tennie, ha Ön egyesületünkön keresztül IQ-Card-ot szeretne?