Ma Konrád, Tivadar napja van.

Német tartományi korlátozás 2013. október 31-én

Kivételek az október 31-i közlekedési tilalom alól
Brandenburgban, Mecklenburg-Pomerániában,
Szászországban, Szász-Anhaltban és Türingiában

Németországban október 31. csak bizonyos tartományokban (Brandenburgban, Mecklenburg-Pomerániában, Szászországban, Szász-Anhaltban és Türingiában) hivatalos ünnepnap.


2013. október 31-én (csütörtökön) Németország Brandenburg, Mecklenburg-Pomeránia, Szászország, Szász-Anhalt és Türingia tartományaiban közlekedési tilalom vonatkozik a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű tehergépjárművekre 0:00 és 22:00 óra között. A többi tartományban és Berlinben sem munkaszüneti nap október 31., így ezekben a tartományokban nincs közlekedési tilalom.

Annak érdekében azonban, hogy Berlin folyamatos ellátása biztosítva legyen, 2013. okt. 31-én a tilalom alól általános mentességet biztosítanak az ünnepnapokon érvényes közlekedési tilalom alól bizonyos autópályákon Brandenburgban, Mecklenburg-Pomerániában, Szászországban, Szász-Anhaltban és Türingiában is. A mentesség kizárólag a Berlinbe és a Berlinből való haladásra vonatkozik. Kattintson a baloldali (nagyítható) térképre!

2011. szeptember 27-én a brandenburgi Infrastrukturális és Mezőgazdasági Minisztérium olyan döntést hozott, mely szerint 2011 és 2015 között október 31-én (a reformáció napján) 0:00 órától 22:00 óráig az alább meghatározott útszakaszokon szabad Berlinből ki- és behajtani:


Wustermarki tehergépkocsi-forgalom központ és Berlin határa között az 5-ös elsorendű főútvonalon

Freienbrinki tehergépkocsi-forgalom központ és Berlin határa között a 38-as országúton, 10-es autópályán és 1/5-ös elsőrendű főútvonalon

Großbeer-i tehergépkocsi-forgalom központ és Berlin határa között az 5-ös elsőrendű főútvonalon

BER repülőtér és Berlin határa között a 113/117-es autópályán illetve a 96a/96-os elsorendű főútvonalon


Ezenkívül a berlini városfejlesztéssel foglalkozó vezetőség megállapodott Brandenburg, Mecklenburg-Pomeránia, Szászország, Szász-Anhalt és Türingia tartományainak illetékes minisztereivel a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű teherautók ünnepnapokra vonatkozó forgalmi korlátozásainak kivételes feloldásáról október 31-én 2011 és 2015 között 0:00 órától 22:00 óráig az A2, A20, A24, A4, A9, A10, A11, A12, A13, A14, A15, A17, A19, A38, A72, A111, A113, A114, A115 és A117 autópályák azon meghatározott szakaszain, amelyek a korlátozás alatt álló tartományokban vannak, azonban a felmentés kizárólag azokban az esetekben lehetséges, amikor a fuvarozás Berlinből indul vagy Berlinbe tart, vagyis Berlin az indulási vagy rendeltetési hely.


Nem megengedett például a Lengyelországból Hamburgba tartó járművek tranzitja a tilalom alá eső tartományokban a fenti autópályákon, mivel indulásuk vagy rendeltetésük nem Berlinben van.


A fenti autópálya-szakaszokat tilos elhagyni e napon azokban a tartományokban, melyekben az StVO („Közúti közlekedés szabályozása”) szerinti 30. § által megállapított reformáció napi ünnepi közlekedési korlátozás érvényben van. Ez nem vonatkozik balesetekre vagy olyan esetekre, ahol az autópálya egyik felének építése miatt az egész utat lezárják; ekkor a terelőutat kell követni. Amennyiben nincs terelőút, akkor a legrövidebb szakaszt kell használni a legközelebbi autópálya-lehajtóhoz. A jármű akkor is elhagyhatja az autópályát, ha a gépjárművet a 15. §-nak megfelelően el kell vontatni, melyet a legközelebb eső, erre alkalmas helyen kell letenni”.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.