Ma Márk napja van.

Az orosz TIR ügye (december 2-3.)

Tájékoztató az Orosz Föderáció
Állami Vámszolgálatának közleménye alapján

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!

Az Orosz Föderáció Állami Vámszolgálatának honlapján 2013. 12. 02-án megjelent közlemény alapján a TIR igazolványok Oroszországban történő elfogadásának szabályozását illetően az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:


2013. december 01-jét követően az orosz határállomásokon továbbra is a 2013. november 29-én érvényes szabályok szerint végzik a kereskedelmi áruszállítmányok közúti beléptetését.


Mint ismeretes, a 2013. november 29-én érvényben levő OF VSZ szabályozás szerint a Vámunió vámterületére behozott áruk biztosítékaként nem fogadták el a TIR-igazolványokat a Központi, Déli, Észak-kaukázusi, Volga menti, Uráli, Szibériai, Távol-keleti szövetségi körzetek vámszervei, a Domodedovoi, Seremetyevói és Vnukovói vámhivatalokban, valamint az Észak-nyugati vámkörzet Pszkovi, Szebezsszki és Kingiszeppi vámhivatalaiban.


TIR igazolvány elfogadása a szállítmány vám-garancia fedezeteként az Észak-nyugati vámkörzeten belül Vyborg, Karélia és Murmanszk hivatalok tevékenységi területein lesz lehetséges.


Fentiek alapján arra kérjük Önöket, hogy továbbra is fokozott körültekintéssel járjanak el az Oroszországot érintő TIR-fuvarozásaik szervezése és lebonyolítása során!


MKFE

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.