Ma Márk napja van.

Szlovákiában januártól módosulnak az emissziós osztályok

A SkyToll felszólítása az EURO 4, 5, EEV közös emissziós osztályban
regisztrált járművek regisztrációs adatainak módosítására

A Skytoll tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság kormánya rendeletet készül kiadni, mely valószínűleg 2014. január 1-jei hatállyal többek közt módosítja a már létező emissziós osztályokba való besorolást emissziós csoportba való besorolásra.


Az EURO 3 és EURO 4 osztályba sorolt járművek egy közös, az EURO 3, 4 csoportba lesznek besorolva, az EURO 5-ös és ennél magasabb emissziós osztályba tartozó járművek különálló, EURO 5, 6 és EEV csoportba kerülnek majd.


Azon járművek üzemeltetői, amelyek az elektronikus útdíjrendszerben jelenleg a közös EURO 4, 5, EEV emissziós csoportba vannak regisztrálva, a fent említett rendelet folytán kötelesek a regisztrációs adataikat haladéktalanul, de legkésőbb 2013. december 31-ig módosítani.


A regisztrációs adatok, valamint az érvényes és hatályos, az ezzel összefüggő utólagos útdíjfizetési módban kötött, kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés módosítását a jármű-üzemeltetők az általuk felmutatott jármű forgalmi engedélye vagy a jármű műszaki adatlapja alapján tehetik meg:

személyesen vagy meghatalmazott képviselő által a kapcsolattartó pontok bármelyikén,
üzemanyagkártya-kibocsátó révén.


Előzetes fizetési módban kötött, kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés esetén a módosítást bármely kapcsolattartó vagy értékesítési ponton a járművezető is megteheti.


A fenti adatmódosítások a fedélzeti egység beállításának megváltoztatását is szükségessé teszi, amit a rendszerüzemeltető (SkyToll, a.s. részvénytársaság) végezhet el. Ezzel kapcsolatban kérik a jármű-üzemeltetőket és/vagy a járművezetőket, hogy a regisztrációs adatok módosítása során a fedélzeti egységet/fedélzeti egységeiket bocsássák az ügyfélszolgálati munkatárs rendelkezésére.


Abban az esetben, ha a jármű üzemeltetője a regisztrációs adatok módosítását 2013. december 31-ig elmulasztja, az EURO 4, 5, EEV emissziós osztályban regisztrált járművekhez rendelt fedélzeti egységek 2014. január 1-jétől le lesznek blokkolva (a regisztrációs adatok és a készülő kormányrendelet közti eltérést fogják jelezni) mégpedig addig, amíg a regisztrációs adatok módosítása/új kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés megkötése vagy a már létező kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés módosítása be nem igazolódik.


Részletes információk »


Reméljük, hogy a regisztrációs adatok módosítását — ha a jogszabályi változás Önre is vonatkozik — időben, a határidő lejárta előtt megteszi, úgy, hogy 2014. január 1-jétől a kijelölt útszakaszokat ugyanúgy, mint eddig is, problémamentesen igénybe vehesse.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.