Ma Konrád, Tivadar napja van.

Egyre több a torlódás München felé

A nyugat felé tartó migráns-áradattól tartva több ország, így Németország, Ausztria és Szlovákia is visszaállította a határellenőrzést (ideiglenes jelleggel). Az intézkedés miatt szeptember 14-én torlódások alakultak ki a Németország felé vezető utakon.


A közlekedőknek elsősorban Salzburg és München között, az E52-es tranzitúton kell torlódó sorokra számítaniuk. Ausztria némi habozás után, hétfőn napközben döntött arról, hogy ők is követik Németország példáját. A határátkelőknél katonai jelenlétre és fokozódó torlódásra kell számítani.


Megemlítjük, hogy a német, az osztrák, sőt, már a magyar utakon is bírságolhatják a gépkocsivezetőket, ha közlekedési dugóban nem alakítanak ki Rettungsgasse-t, azaz menekülőfolyosót. A főszabály szerint azokon az autópályákon és autóutakon, ahol az azonos irányú forgalom két vagy ennél több sávon bonyolódik, torlódás esetén a két egymás melletti sávban araszoló járműveknek jobbra és balra kell húzódniuk, hogy a két kocsisor között ezáltal képezzenek szabad folyosót, melyen a megkülönböztető (kék) jelzésüket használó járművek és a forgalmat ellenőrző autók végigszáguldhatnak.


Közlekedési dugóban háromsávos úton a belső sávban balra, az összes többi sávban pedig (így a középsőben) jobbra kell húzódni. Ha szükséges, a félrehúzódásnál a terelővonalakat is át lehet lépni.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.