Ma Gedeon, Johanna napja van.

Csehországban is kötelező a gyermekszállító buszok jelölése

 Csehországi társegyesületünk tájékoztatása szerint Csehországban a gyermekeket szállító minden autóbuszra kötelező a jármű elejére és hátuljára jól láthatóan felszerelni egy-egy 40 x 40 cm-es sárgásbarna táblát.


A tábla megtekinthető ITT »


Magyarország — A jelzést egyre több európai országban teszik kötelezővé a gyermekek védelmében. Magyarországon a KRESZ ezt 2013. május 1. óta írja elő azzal a kiegészítéssel, hogy a táblát meg is kell világítani.


Míg régebben az álló iskolabuszok melletti elhaladásnál csak a fokozott óvatosság és mérsékelt sebesség volt kötelező, 2013. május 1. óta párhuzamos közlekedésre alkalmatlan úton nem szabad elhaladni a be- és kiszállást végző gyermekszállító busz mellett. A gyermeket szállító autóbuszok elindulását az autósoknak lassítással, szükség esetén megállással kell segíteniük. A gyermekszállító buszokon a jövőben a „Gyermekszállítás” ábra mellett „Gyermekszállítás” feliratot is ki kell tenni. A táblának legalább 40 x 40 cm méretűnek kell lennie, és fényt kell kibocsátania, vagy az ábrát meg kell világítani.

 
A „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon (a tábla alatt kiegészítő táblán feltüntetett távolságon belül) legfeljebb 30 km/órás sebességgel közlekedhetnek a gépkocsik.
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.