Ma Ervin napja van.

Norvég útdíjfizetési előírások

A norvég kormány 2015. január 1-től valamennyi 3,5 tonna feletti jármű számára kötelezővé teszi a fedélzeti eszközök használatát útdíjfizetéshez.


Amennyiben valaki már rendelkezik ilyen eszközzel, akkor hozzá kell rendelnie a regisztrációs számot, a jármű típusát és a járművet nyilvántartó ország kódját.

Az eszközöket abban az esetben lehet csak másik járműbe átrakni, ha valamennyi adatot járműspecifikusan ismételten megadják.

Amennyiben Ön már rendelkezik norvég fedélzeti eszközzel, ebben az esetben regisztrálnia kell járművét és a korábban említett adatokat (regisztrációs szám, jármű típus, járművet nyilvántartó ország kódja) hozzá kell rendelnie az eszközhöz.

Amennyiben ön még nem rendelkezik ilyen eszközzel akkor január elseje előtt be kell szereznie.

Az eszköz meglétének hiánya vagy a megfelelő regisztráció elmulasztása esetén a hatóság 8000 NOK (kb. 296.000 HUF) bírság kiszabására jogosult.

A dán BroBizz fedélzeti eszköz alkalmazható Norvégiában.

Az eszköz beszerzéshez és regisztrációhoz felkereshetik közvetlenül a dán forgalmazót: www.brobizz.dk

Azon Tagjaink, akik regisztrálva vannak az FDE dán szervezetnél áfa visszatérítés vagy egyéb szolgáltatás miatt, vagy az FDE szervezetén keresztül szeretnék beszerezni illetve regisztrálni BroBizz készüléküket, lépjenek kapcsolatba Bettina Petersen-nel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. email címen.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.