Ma Gedeon, Johanna napja van.

Áruszállító járművek lefoglalása az Egyesült Királyságban illegális kabotázs elkövetése miatt

Az Egyesült Királyság hatósága (DVSA) tervezi azon üzemben tartók járműveinek lefoglalását, akik folyamatosan megszegik a 1072/2009 és 106/1992 uniós szabályozásokat.


Amennyiben egy jármű lefoglalásra kerülne, arról az érintett jármű üzembentartója, illetve regisztrált tulajdonosa értesítést kap. A lefoglalást a London Gazettben nyilvánosságra hozzák majd, amely online is elérhető.

A lefoglalásról szóló értesítés kézhez vételétől számítva az üzembentartó 21 napon belül fellebbezhet annál a területileg illetékes Közlekedési Biztoshoz, ahol a járművet lefoglalták.

Bérelt vagy lízingelt jármű esetén, ahol a jármű nem az üzembentartó tulajdonában van, az üzembentartó vállalatnak nincs joga fellebbezni a lefoglalás ellen.

A DVSA rendszerint nincs ismeretében a jármű lefoglalásakor az ahhoz tartozó pénzügyi, lízing megállapodásnak, bérleti szerződésnek. Ezért fontos, hogy a jármű üzembentartója a lehető legkorábban értesítse a jármű tekintetében pénzügyileg érintett társaságot. Ez biztosíthatja az időben történő fellebbezés lehetőségét a Közlekedési Biztoshoz.

Az érintett Közlekedési Biztoshoz való elérhetőségeket tartalmazza majd a London Gazettben megjelenő lefoglalási hirdetmény és az üzembentartónak a lefoglalást követően küldött levelezés. Jogi képviselet fellebbezési meghallgatáson a fellebbezést benyújtó társaság kérésére lesz.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.