Ma Márk napja van.

Változás a Belarusz útdíjfizetési rendben

A Belarusz Köztársaság Minisztertanácsának 2015. május 11-i, 401 sz. rendelete (Hatályos 2015. június 14-től) módosítja és kiegészíti a 2013. április 30-i, 340 sz. minisztertanácsi rendeletet, valamint annak végrehajtási rendeletét (A Belarusz Köztársaság útdíjfizetésre kijelölt közútjain közlekedő járművek útdíjfizetésének rendje).


A módosítások és kiegészítések alig érintik a külföldi fuvarozók tevékenységét, egyetlen helyen szerepel a külföldiek számára is lényeges változás. A végrehajtási rendelet 2. pontjának tizenkilencedik bekezdése ezentúl így hangzik:

Nem teljes összegű útdíjfizetésnek minősül:
...
„olyan elektronikus fizetési berendezés használata, amely nem az adott járműhöz és a rajta lévő forgalmi rendszámhoz köthető, kivéve, ha a járműnek az elektronikus útdíjfizetési rendszerben történt regisztrációjakor hibás adatok kerültek rögzítésre

...

Vagyis a jövőben az ellenőrök már nem büntetnek azért, ha a fedélzeti berendezésről szóló szerződés megkötésekor az ügyintéző téves adatokat rögzített (pl. „0” helyett „O” betűt, vagy fordítva, rendszám helyett a forgalmi engedély számát írta be, elfelejtette a számítógépe billentyűzetét átállítani orosz karakterekről latinra stb.).

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.