Ma Márk napja van.

Változás az oroszországi útdíjfizetési rendszerben

2016. április 15-től változások állnak be a PLATON útdíjfizetési rendszerben Oroszországban. Megszűnik az egyszeri viszonylati jegy vásárlásának a lehetősége. Helyette kizárólag a rendszerben regisztrált fuvarozók fizethetik ki az útdíjat, válthatnak viszonylati jegyet.


Ennek két módja van:
  1. Fedélzeti díjfizető berendezéssel, amelyet a határátkelőkön, illetve az ügyfélszolgálatokon lehet beszerezni, feltölteni. Ennek érdekessége, hogy a tervek szerint a készülék marad az orosz állam tulajdona, azt az országból való kilépéskor le kell adni, majd minden alkalommal újra beszerezni. Jelenlegi információnk szerint ilyen készülékek egyelőre nem állnak rendelkezésre.
  2. A regisztrálást követően a PLATON internetes felületén lehet a viszonylati jegyet kiváltani bankkártyás fizetéssel. Ebben az esetben lehetőség van közbülső útvonalpontok meghatározásával pontosan kijelölni a kívánt útvonalat.
  3. Gyakran előfordul, hogy a PLATON rendszer visszautasítja a külföldi fuvarozók regisztrációs kérelmét. Ennek számos oka lehet, pl. az, hogy a feltöltendő okmányok nem orosz nyelvűek. Igaz, bizonyos esetekben ez nem akadálya a sikeres regisztrációnak.

Javasoljuk Tisztelt Tagjainknak, hogy a vállalkozás cégkivonatát, illetve a járművek forgalmi engedélyét orosz nyelvre lefordítva is mellékeljék.

A regisztráció megkönnyítése érdekében az okmányok fordítását tartalmazó űrlap innen letölthető. Ezt a megfelelő adatokkal kitöltve nagyobb lesz az esély a sikeres regisztrációra.

További információ a regisztrálásról a PLATON weboldalán www.platon.ru érhető el.

MKFE kommunkáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.