Ma Gedeon, Johanna napja van.

Tájékoztató a „Loi Macron” törvényről

Tisztelt Tagjaink! 2016. április 15-én hírlevélben tájékoztattuk Önöket arról, hogy április 9-én Franciaország kiadta a MiLoG „francia megfelelőjének”, a „Loi Macron” törvénynek a végrehajtási rendeletét. Eszerint július 1-jétől a 9,67 EUR/óra összegnek megfelelő minimálbért kell fizetni a nem tranzitáló gépkocsivezetőknek, számos egyéb adminisztratív kötelezettség jelentős terhe mellett.

Április 14-én az IRU levélben fordult Franciaország közlekedésért felelős államtitkárához, Alain Vidalies úrhoz, mert annak ellenére, hogy a Loi Macron július 1-én életbe lép, az alkalmazásával kapcsolatban továbbra is sok a bizonytalanság, rengeteg kérdésre szeretnének választ kapni a fuvarozói szervezetek, köztük az MKFE is.

Tudásbázisunkban (a Franciaországra vonatkozó egyéb információk alatt) tájékozódhatnak azokról a kérdésekről, amelyekre pillanatnyilag is várja az IRU és az MKFE a francia hatóságok válaszait. Arról egyelőre nincs hír, hogy az illetékes francia minisztériumtól mikorra várhatóak a válaszok, de amint ez megtörténik, azonnal tájékoztatjuk Tagjainkat.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.