Ma Emma napja van.

Franciaország: üzemanyaghiány a tiltakozások miatt

Fennakadásokat okoznak az olajfinomítók környékén kialakított útzárak és tiltakozások Franciaországban, többek között Calais környékén.


A kompterminál közelében – és az ország mintegy kétezer más benzinkútján – elfogyott az üzemanyag, de a gépjárművezetők azokon a töltőállomásokon is csak limitált mennyiségben vásárolhatnak gázolajat, amelyek még működnek. A sajtóban megjelent információk szerint egyes körzetekben (pl. Rennes) a személyautók sofőrjei legfeljebb húsz, a teherautóké legfeljebb 150 liter üzemanyaggal tankolhatják fel járműveiket

A munka törvénykönyvének tervezett változtatása ellen tiltakozók további sztrájkokat és tiltakozásokat terveznek a következő napokban, amelyek újabb fennakadásokat okozhatnak a kikötőkben, reptereken, és a vasúti közlekedésben. A fuvarozók mellett a francia vasutasok minden szerdára és csütörtökre sztrájkokat terveznek júliusig.

Az Euronews tudósítása szerint a tiltakozók hat franciaországi olajfinomítót zártak le, emiatt akadozik az országban az üzemanyag-árusítás.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.