Ma Gedeon, Johanna napja van.

Loi Macron: levél Jean-Claude Juncker nevében a magyar fuvarozóknak

Tisztelt Tagjaink! Korábban arról tájékoztattuk Önöket, hogy 11 uniós tagország fuvarozói érdekképviseletei – köztük az MKFE –, majd 11 ország közlekedési miniszterei tiltakoztak illetve emeltek szót Jean-Claude Junckernél a francia (Loi Macron), és a német (MiLoG) minimálbérszabályok, továbbá az Európai Unió piacait szétdarabolással fenyegető protekcionista intézkedések ellen. Megérkezett az EB elnökének válasza.


Az MKFE mellett Lengyelország, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Portugália és Spanyolország fuvarozói szerveztek tiltakozó akciókat, illetve adták át országaik EU-képviseletein, és a francia nagykövetségeken azt a két, közösen megfogalmazott levelet, amelyben felszólítják Jean-Claude Junckert, az EB elnökét, és François Hollande francia államfőt, hogy haladéktalanul vizsgálják felül azokat a protekcionista intézkedéseket, amelyek az EU egyes tagországaiban korlátozzák a szabad munkavégzés lehetőségét.

Jean-Claude Juncker nevében Viloleta Bulctól, az EU közlekedési biztosától kaptunk választ a május 31-én írott levélre. Az eredeti (angol nyelvű) levelet innen töltheti le, a levél magyar nyelvű fordítását itt éri el.
A válaszból kiderül, hogy az Európai Bizottság foglalkozik a kérdéssel, ugyanakkor a Németországgal szemben már folyó, a franciákkal szemben azonban csak most kezdeményezett kötelezettségszegési eljáráson túl egyelőre nincsenek tényleges eredmények.

Az MKFE a mielőbbi megoldás, és a megfelelő tagi tájékoztatás érdekében folyamatosan bombázza a Loi Macronnal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel a francia minisztériumot, de a kérdések többségére még mindig nem kaptunk választ. Az IRU tájékoztatása szerint július 23-ig él az a moratórium, amely szerint a francia hatóságok még nem büntetnek, csak figyelmeztetnek az ellenőrzéseik során, de az IRU és az MKFE továbbra is egy hosszabb időre kiterjesztett moratórium bevezetését szorgalmazza.

A franciaországi fuvarfeladatok zökkenőmentes bonyolítása érdekében az MKFE Szolgáltató Kft.-nek sikerült megoldást találnia a Loi Macron előírásaiban megkövetelt francia képviselő problémára. Jelenleg 150 felett jár azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek igénybe vették az MKFE-Move Expert képviselői szolgáltatását.

Amennyiben az Ön vállalkozásának is szüksége van francia képviseletre, kattintson ide.

Továbbra is arra kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy amennyiben a Loi Macron előírásainak betartására irányuló ellenőrzést tapasztalnak, értesítsenek erről minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Hasznos tudnivalók a Loi Macronról itt.


MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.