Ma Gedeon, Johanna napja van.

TIR igazolványok felhasználói jogosultságának megújítása

Tisztelt Nemzetközi Árufuvarozó Tagjaink! Felhívjuk valamennyi, TIR igazolványok használatára korábban már felhatalmazott tisztelt tagunk figyelmét, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a felhasználói jogosultságukat meg kell újítaniuk! Mivel az Egyesület a karácsonyi és az újévi ünnepek között ZÁRVA TART, ez az eljárás az idei évben az alábbiak szerint kerül lebonyolításra.


A NAV előírása alapján a benyújtandó igazolások egyike sem lehet 30 napnál régebbi a felhatalmazásuk időpontjában, ami azt jelenti, hogy kizárólag a 2016. november 23-i vagy annál későbbi keltezésű dokumentumok fogadhatók el a felhatalmazáshoz. Ezért javasoljuk, hogy november 21-ét követően kezdjék meg az előírások szerinti hatósági igazolások beszerzését, melyek a következők:

  • A vállalkozás / gazdasági társaság vezetőjének eredeti erkölcsi bizonyítványa.
FONTOS: Több ügyvezető esetén mindegyikük erkölcsi bizonyítványát szükséges benyújtani!
  • Eredeti NAV együttes tartozásmentességi (0-ás) igazolás.
Az igazolás jogcímeként a NAV állásfoglalása szerint: az MKFE részére „TIR felhasználáshoz” vagy a „TIR igazolvány használatához” illetve a „TIR fuvarozáshoz” megjelölés fogadható el.
  • A vállalkozás/gazdasági társaság vezetőjének eredeti nyilatkozata arról, hogy a társaság nem áll felszámolási- vagy végelszámolási-, kényszertörlési-, illetve kényszervégelszámolási eljárás alatt.
A nyilatkozathoz szükséges nyomtatvány letölthető az Egyesület honlapjáról INNEN>>.
 
A felhatalmazáshoz szükséges dokumentumokat legkésőbb 2016. december 21-ig kell benyújtaniuk az Egyesület Vámszakmai Csoportjához személyesen vagy postai úton.
Postacím: 1576 Budapest, Pf. 109

Az Egyesületnek a NAV-val történt megállapodása alapján, 2016. december 22-én továbbítjuk az adatokat feléjük, illetve az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága TIR Végrehajtó Testülete (Genf) felé.
A 2016. december 22-i felhatalmazásuk teszi lehetővé Önök számára a TIR-igazolványok használatát a 2017. évben!
Azon vállalkozások, gazdasági társaságok, akik az adott időpontig, tehát 2016. december 21-ig nem nyújtják be az eljáráshoz nélkülözhetetlen hatósági igazolásaikat az Egyesülethez, legközelebb csak 2017. január 9-én kerülhetnek TIR-fuvarozás végzésére felhatalmazásra.

Ezzel egyidejűleg felkérjük Önöket, hogy szíveskedjenek felülvizsgálni a vállalkozásuk, illetve gazdasági társaságuk adatai esetében az esetleges változásokat a 2017. évi felhatalmazásukhoz szükséges hatósági igazolások leadásakor és egyeztessék azokat az erre kijelölt MKFE munkatárssal, Császár Katalinnal.
Telefon: 06 (1) 252-0688/214 mellék
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


MKFE Vámszakterületi Vezető
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.