Ma Gedeon, Johanna napja van.

Új fejlemények a TIR-EPD felhasználás és a határátlépések megkönnyítése területén

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

- TIR-EPD zöld sávok létesültek ESENDERE (TR) határátkelőhelyen
A török - iráni határon (iráni oldal: Serow) működő határátkelő a fejlesztés eredményeként egy kilépő és egy belépő oldali zöld sávval rendelkezik 2017.01.16-óta, mindkét irányban  lehetővé téve a TIR-EPD előzetes árunyilatkozatot küldő fuvarozók számára a gyorsabb áthaladást.
További török határátkelőhelyek, ahol TIR-EPD zöld sáv áll a fuvarozók rendelkezésére:
KAPIKULE (TR) a bolgár határon, valamint az Azerbajdzsánhoz tartozó Nakhchivan Autonóm Köztársasággal közös határon levő DILUCU (TR) határátkelőhelyen.
A TIR-EPD zöld sávokra a következő feliratok hívják fel a figyelmet:
„TIR EPD Hızlı Geçiş Hattı / TIR EPD Green Lane / Fast Track Lane”



- TIR-EPD kitöltés és támogatás Kirgizisztánban
A tadzsik IRU tagegyesület (ABBAT) TIR-EPD kitöltés és támogatás szolgáltatásait kiegészítve, már a kirgiz IRU tagegyesület (AIRTO-KR) is elérhetővé tette hasonló szolgáltatásait minden TIR birtokos fuvarozó számára.
Az AIRTO-KR USD 5,- díjat számít fel minden egyes TIR-EPD nyilatkozat után abban az esetben, ha az árunyilatkozat nem tartalmaz 10-nél több áruféleséget. Ennél több cikkszám esetében a díj egyedi kalkuláció alapján került megállapításra.
A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dokumentumok:
  • fuvarokmányok (TIR igazolvány, CMR, kereskedelmi számla és az egyéb kapcsolódó iratok)
  • kötetlen formátumú írásos felhatalmazás, melyben a fuvarozó vállalkozás felhatalmazza az AIRTO-KR-t, hogy a nevében benyújtsa az előzetes árunyilatkozatot.
A szolgáltatás elérhető közvetlenül az egyesület irodájában (Bishkek, Igemberdieva Str. 1A.), vagy e-mail útján, angol, orosz vagy kirgiz nyelven, hétfőtől péntekig 09:00 – 18:00 (GMT +6) között, kontakt személy: Mr. Beknazar Mamytov (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).



MKFE TIR szakterület
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.