Ma Emma napja van.

Változás a Törökországot érintő konténeres fuvarozás szabályaiban

Tisztelt Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

Az IRU török tagegyesülete (TOBB) információja szerint a Török Kereskedelmi és Vámügyek Minisztériuma által elfogadott szabályozás alapján, a Törökországba mind a tengeri- és a közúton érkező, vagy onnan induló konténerek esetében kötelezővé válik az elektronikus úton benyújtandó árunyilatkozat adása.
E célból a török vámigazgatás létrehozta az Elektronikus Konténer Regisztráció és Nyomonkövetés internetes alkalmazást, melyen keresztül a fuvarozók számára on-line lehetőség nyílik a kapcsolódó fizetési kötelezettségek teljesítésére csakúgy, mint a konténer mozgatásokhoz szükséges engedélyek megszerzésére.
A rendszer török adószámmal rendelkező vállalkozások számára érhető el, és egyelőre kizárólag török nyelven működik.

Az alkalmazással kapcsolatos kérdések megválaszolására a Török Kereskedelmi és Vámügyek Minisztériuma részéről az alábbi kontakt személy került kijelölésre:

Mr. Abdullah Karaalp
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +90 312 449 37 74
telefax: +90 312 449 37 05

Amennyiben fuvarfeladataik végrehajtása során bármi olyan változást tapasztalnak a Törökországba való be- vagy az onnan történő kilépéskor, amely a fenti előírásnak tudható be, kérjük, szíveskedjenek azt az MKFE vámszakmai csoportja felé jelezni.



MKFE
TIR szakterület


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.