Ma Hajnalka napja van.

Buszok számára tiltott útvonalak Amszterdam belvárosában

2017. április 13-tól az autóbuszok nem hajthatnak be a következő útvonalakra: Amstel-Rokin-Damrak és a Spuistraat-Nieuwezijds Voorburgwal Amszterdam belvárosának déli részén. A behajtási tilalom az alábbi térképen pirossal jelölt szakaszokra vonatkozik.

A tilalmat a turistaszezon kezdete előtt vezették be – így azokra a turistabuszokra, melyeknek a végállomása a város központjában van, nem vonatkozik a tilalom. Ezek a járatok 4 erre a célra kijelölt állomáson vehetnek fel és szállíthatnak le utasokat, méghozzá felügyelet mellett. A kijelölt megállók a fő turista látványosságok – múzeumok, kulturális intézmények, sétahajó-kikötők – helyezkednek el. A pontos helyüket megtalálják a térképen.



Azok a buszok, melyek annak ellenére használják a tiltott útszakaszokat, hogy célállomásuk nem a belvárosban van, 90 eurós bírsággal sújthatók.

A változások bevezetésének célja Amsterdam belvárosa forgalmának javítása, melyet többek között az autóbuszok számának csökkentésével kívánnak elérni. Az intézkedés, reményeik szerint, a helyi lakosok életminőségére és a közlekedés biztonságára is pozitív hatással lesz.

Az útlezárásról, valamint a rendelkezésre álló parkolókról a következő oldalon talál bővebb információt:
www.tourbuzz.nl
Tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

(forrás: IRU)

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.