Ma György napja van.

Készül a magyar-mongol engedélycsere egyezmény

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy – az Egyesület tagjainak igényeit és kéréseit figyelembe véve – az MKFE idén júniusban kezdeményezte az NFM-nél a Mongóliával megkötendő engedélycsere egyezmény előkészítését. Örömmel tudatjuk, hogy az NFM, és a mongol fél is támogatta az MKFE javaslatát, így a miniszterelnök 95/2017. (IX. 11.) ME határozata értelmében megkezdődhet a kétoldalú megállapodás kidolgozása, amelyet annak elkészülte után haladéktalanul a Kormány elé kell terjeszteni.


 

Miután az elmúlt időszakban több MKFE tagvállalkozás részéről érkezett megkeresés az Egyesülethez, Somogyi Gábor főtitkár levélben fordult az NFM illetékes főosztályához a Mongóliát érintő fuvarozási igényekhez szükséges fuvarengedélyek kérdésében.

A minisztérium a megkeresésünk után felvette a kapcsolatot Mongóliával, ahonnan pozitív válasz érkezett a közúti fuvarozási egyezmény létrehozására és az engedélycsere bevezetésére vonatkozóan. Az NFM az MKFE javaslatára első körben egy 300 darabos loco engedélykontingens bevezetésére tett javaslatot, és elkészítette az erre vonatkozó egyezmény-tervezetet.

A Mongóliával várhatóan 2018-ra aláírható egyezmény újabb piacot nyithat meg a térségben – Kazahsztán, Üzbegisztán és Afganisztán után – a magyar fuvarozók számára.

Az egyezmény aláírásáról, és az engedélyek kiadásának időpontjáról hírlevélben fogjuk tájékoztatni Tisztelt Tagjainkat.

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.