Ma Gedeon, Johanna napja van.

Törökország csatlakozása az e-CMR-hez jelentős digitális átjárót nyit meg

Az e-CMR és a digitális TIR bevezetésével Törökország csatlakozik a régió államaihoz, annak érdekében, hogy Európa és Ázsia között digitális átjárót alakítsanak ki a közúti fuvarozók számára. A nyugati és a keleti globális kereskedelem számára stratégiai fontosságú ponton elhelyezkedő Törökország csatlakozása az e-CMR-hez újabb lehetőségeket nyit meg a gyorsabb és hatékonyabb közúti fuvarozás számára.


A csatlakozási döntés azután született meg, hogy tavaly sikeresen tesztelték az e-CMR használatát Törökország és Irán között. 

A döntés motivációja a költséghatékonyság és a nemzetközi árutovábbítás gyorsaságának és hatékonyságának növelése.

Ezzel a döntésével Törökország felzárkózik a szélesebb értelemben vett régióhoz. Görögország 2017-ben kezdte a rendszer tesztelését, Bulgária hamarosan elkezdi a tesztelési időszakot, illetve Románia kész a kiegészítő jegyzőkönyv aláírására.
Irán csatlakozását 2017 novemberében jelentették be, míg Oroszország és a Moldvai Köztársaság kormánya nemrég rendelte el az e-CMR-hez való csatlakozást.

Törökország mint a fuvarozás és logisztika jelentős szereplője elismeri, hogy az e-CMR hozzájárul a logisztikai láncok hatékonyságához, és az árutovábbítás biztonságosabbá tételéhez.

Az e-CMR-ről szóló rövid angol nyelvű ismertetőt itt nézheti meg
e-CMR tájékoztató film



MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.