Ma Konrád, Tivadar napja van.

Buszosok jogdíja: idén is kedvezményes a zenefelhasználás

Mint korábban hírül adtuk, a hazai személyszállító vállalkozásoknak idén, 2012-ben is lehetőségük van arra, hogy járműveikben az utasoknak lejátszott zeneművek után kedvezményesen fizethessék meg a törvényben előírt szerzői jogdíjat. Az erről szóló megállapodást több fuvarozói érdekképviselet — köztük az MKFE — február első napjaiban hosszabbította meg az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel.


Mint ismeretes: az autóbuszosok és az Artisjus több éves együttműködésbe áll egymással e téren. A megállapodás hátterében a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény áll, mely kimondja: a zeneművek nyilvános lejátszása után a mű létrehozóját, alkotóját díjazás illeti meg. Aki a fuvarozók és az Artisjus által leírtak szerint üzemelteti/jelenti be buszának nyilvános, szórakoztatóipari lejátszóberendezését, kedvezményes jogdíjban részesül tehát.


TOVÁBB A MEGÁLLAPODÁSRA »

 

Azon tagvállalkozásaink, melyek élni kívánnak a kedvezményes átalánydíj lehetőségével, egyesületünkön keresztül tudják ebbéli kérelmüket eljuttatni az Artisjushoz. A fenti megállapodásban foglalt kedvezményes díjak mindazon tagvállalkozásainkra érvényesek, melyeknek az MKFE-nél tagdíjtartozásuk nincsen, s melyek az itt letölthető adatlapot (PDF) kitöltve, cégszerű aláírással ellátva, valamint az autóbuszos személyszállítói engedély másolatát egyesületünknek email-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre eljuttatják. A tagságról szóló igazolást, valamint a kért dokumentumokat az MKFE továbbítja az Artisjushoz. Határidő nincs, az űrlapokat folyamatosan fogadjuk.


Kérjük, hogy az autóbuszos vállalkozók a továbbiakban is tanúsítsanak jogkövető magatartást!

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.