Kapcsolódó cikkek
Buszosok figyelmébe: nyit az Utazás Kiállítás 2013! Májustól korlátozzák az autóbuszok forgalmát Bécsben Lengyel adó buszosoknak: léptünk! Szeptember 1-jén változott Csehországban a buszok útdíja Most a buszokat ellenőrzi a hatóság Teljesült a buszosok kívánsága — parkoló nyílt a Hősök terénél! Közzétették a rendőrség buszos razziájának eredményeit Fővárosi iskola helyi buszos vállalkozót keres Buszosoknak munkát hozhat az ukrán foci EB Lengyelországban januártól egyszerűsítik az ÁFA-regisztrációt Személyszállítói Klubnap! — február 7., kedd Buszosok jogdíja: idén is kedvezményes a zenefelhasználás Buszosok figyelmébe: máris nyit az Utazás Kiállítás 2012! Tantestületi kirándulásra autóbuszt keres egy újpesti gimnázium Új buszos közlekedési rend a reptéren Július 9. déltől újra behajthatnak az autóbuszok a Ferihegy 2. terminál elé Autóbusz-parkolás a londoni olimpia alkalmával Zajlik a buszok és tehergépkocsik ellenőrzése Idősebben kezdhetnek a tehergépkocsi- és buszvezetők Személyszállítói Klubnap! — február 7., kedd Hét vezér — változások a Volán-társaságoknál Pályázatok városok buszközlekedésének ellátására Buszos regisztráció és ÁFA-befizetés Németországban Építkeznek — bezárt a Március 15. téri turistabusz-parkoló A buszosok réme, avagy Skribek Péter, a leigázhatatlan Busexpo 2013 Jubileumi buszfesztivál Tökölön Korlátozzák az autóbuszos napi engedélyek számát Rómában A szlovén regisztrációs kötelezettségről buszosoknak Személyszállítóknak július 1-jétől B2-es matrica kell Buszos klímaszervizek gyűjteménye (Magyarország) Az augusztusi turistabusz-razzia eredményei Immár minden buszvezetőnek kell a GKI-kártya Buszosoknak — Tempo 100 Dániában Adventi buszos engedélyek Bécsben — 2013 Zárva a Hősök terének nagy buszparkolója Buszos találkozót szervezünk kedden Buszosok figyelmébe! – Módosult a 12 napos szabály BÜSZI és MKFE: hatékony biztosítási kárrendezés! Budapesti iskola buszosok árajánlatát várja Éjszaka autóbusszal Ausztriában Utasaik adatait kérik az oroszok a személyszállítóktól Személyszállítói találkozó — március 6. Személyszállítói találkozó — képes krónika Buszos szakmai kiállítás lesz Zsámbékon Május 1-jétől szigorítják a buszok bécsi behajtását Ellopták tagunk kisbuszát: 200 ezer forint a nyomravezetőnek Július 1-től megszűnnek Dániában a turistabuszokra vonatkozó speciális szabályok Buszvezetőt keres? Jelentkezzen most! Indul a D kategóriás képzés! Papp Ádám a Személyszállítási Tanács titkára

Buszosok jogdíja: idén is kedvezményes a zenefelhasználás

2012. február 28. kedd, 13:20

Mint korábban hírül adtuk, a hazai személyszállító vállalkozásoknak idén, 2012-ben is lehetőségük van arra, hogy járműveikben az utasoknak lejátszott zeneművek után kedvezményesen fizethessék meg a törvényben előírt szerzői jogdíjat. Az erről szóló megállapodást több fuvarozói érdekképviselet — köztük az MKFE — február első napjaiban hosszabbította meg az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel.

Mint ismeretes: az autóbuszosok és az Artisjus több éves együttműködésbe áll egymással e téren. A megállapodás hátterében a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény áll, mely kimondja: a zeneművek nyilvános lejátszása után a mű létrehozóját, alkotóját díjazás illeti meg. Aki a fuvarozók és az Artisjus által leírtak szerint üzemelteti/jelenti be buszának nyilvános, szórakoztatóipari lejátszóberendezését, kedvezményes jogdíjban részesül tehát.


TOVÁBB A MEGÁLLAPODÁSRA »

 

Azon tagvállalkozásaink, melyek élni kívánnak a kedvezményes átalánydíj lehetőségével, egyesületünkön keresztül tudják ebbéli kérelmüket eljuttatni az Artisjushoz. A fenti megállapodásban foglalt kedvezményes díjak mindazon tagvállalkozásainkra érvényesek, melyeknek az MKFE-nél tagdíjtartozásuk nincsen, s melyek az itt letölthető adatlapot (PDF) kitöltve, cégszerű aláírással ellátva, valamint az autóbuszos személyszállítói engedély másolatát egyesületünknek email-ben a busz.jogdij@mkfe.hu címre eljuttatják. A tagságról szóló igazolást, valamint a kért dokumentumokat az MKFE továbbítja az Artisjushoz. Határidő nincs, az űrlapokat folyamatosan fogadjuk.


Kérjük, hogy az autóbuszos vállalkozók a továbbiakban is tanúsítsanak jogkövető magatartást!