Kapcsolódó cikkek
Bírságok az osztrák go-box helytelen beszerelése miatt Ausztria (is) fokozatosan kiszorítja a szennyezőbb járműveket Munkák a Bosruck-, Gleinalm- és Plabutsch-alagutaknál Újra özönvíz fenyeget az Alpok déli lejtőin Újabb korlátozást vezettek be Ausztriában Felső-Ausztria területén közúti korlátozás várható IQ-kártya: üzemanyag-árkedvezmény már kilenc országban! Már csak online lehet tölteni a szlovén autópálya-kártyát- és kupont Útdíjak Ausztriában 2012. január 1-jétől Ausztriában (is) kötelező a félrehúzódás, azaz a mentősáv Nyugat-Ausztriára egyméteres hó zúdult A szlovénok szelet, a lengyelek csikorgó hideget jósolnak Eltörölték Ausztriában az A12 úton bizonyos árukra vonatkozó tilalmat Szlovén útviszonyok térképpel — február 7., kedd IQ-card már Szlovéniában is! — Tankoljon okosan! Kiegészítő korlátozások már húsvéttól Ausztriában Ausztria: egész nyáron épül a Wörgl-Brenner szakasz Különleges szállítmányok Ausztriában Korlátozások Szlovéniában Az osztrák nyári kamionstop átnyúlik szeptemberbe Szünet a MOL-, DKV-, IQ-, komp- és más szolgáltatásainknál Fontos közlekedési hírek Ausztriából Az A12 Inntal autópálya blokádja 2012. szeptember 28-án Bírságok az osztrák go-box helytelen beszerelése miatt Változik a korlátozás az A12 úton, Ausztriában Szigorított korlátozás az A12 úton, Ausztriában Nagy járművel a havas Ausztriában Úthasználati díjak 2013 januárjától Ausztriában Hogyan használjuk szabályosan az osztrák go-box-ot? Közlekedési tilalom az EURO 1-es járművekre Stájerországban Már hat országban tankolhat olcsóbban IQ-kártyával! Megindult a teherforgalom a szlovén és horvát határainkon Szlovéniai hóhelyzet csütörtök délelőtt Éjszakai forgalomkorlátozás a B 320-as úton, Ausztriában Szlovéniai hóhelyzet hétfő délelőtt Hó a horvát-szlovén határokon — február 11. Magyar határ- és hóhelyzet pénteken Szlovéniai hóhelyzet csütörtök délelőtt Kiegészítő és nyári korlátozások Ausztriában — 2013 Külföld: néhol kamionstop már Húsvét előtt is! Szigorított ellenőrzés a szlovén határokon A szlovén regisztrációs kötelezettségről buszosoknak Június 25. ünnepnap Szlovéniában Emelkedtek a szlovéniai autópályadíjak Szlovénia: útdíj, emisszió és jármű-regisztráció Szigorították az éjszakai tilalmat Tirolban Útdíjak Ausztriában (2014) Lezárják az A12-es Inntal autópályát december 1-jén Ausztria: az EURO 2-es járművek tilalma Stájerországban Korlátozás Ausztriában a síszezon miatt Éjszaka autóbusszal Ausztriában Ausztriában 75 éve nem hullott ekkora hó Szlovéniában 90 helyen van teljes útzár Ausztriában szigorodnak a közlekedési tilalmak Kitiltják a kamionokat az osztrák sztrádák belső sávjából Szombati tilalom az osztrák Karawanken-alagútnál Kipufogógáz-besorolási jelzés Ausztriában – több matrica megrendelése esetén Külföld: néhol kamionstop már húsvét előtt is! Újra kamionstop Szlovéniában a havazás miatt Ünnepi közlekedési korlátozások Ausztriában (frissítve!) Kiküldetésnek számít az osztrák kabotázs

IQ-card már Szlovéniában is! — Tankoljon okosan!

2012. április 13. péntek, 15:50

Jó hír a fuvarozóknak, hogy — Ausztria után — immáron a szlovéniai töltőállomásokon is használható az IQ-card!

 Az olcsóbb tankolás így már nemcsak 70 osztrák kúton lehetséges, hanem Szlovénia három pontján is, melyek ráadásul éppen a magyarok által Dél-Európa felé közlekedési folyosóként használt útvonalon vannak. Tankoljon Ön is IQ-kártyával Ljubljana, Maribor és Muraszombat kútjain!


Az IQ-kártyával elérhető kedvezményes tankolási lehetőséget egyesületünk teljes jogú és társult tagjainak tudjuk ajánlani.

A vállalkozás mérete, a járművek darabszáma, a vásárolt üzemanyag mennyisége nem jelent megkülönböztetést. A csatlakozás kölcsönösen előnyös minden belépőnek, mivel a tagok összvásárlásaik alapján egységesen jogosultak a kedvezményre, azaz együttesen erősítik a piaci pozíciójukat. A kialakított rendszerben a kedvezmény mértéke nem különbözik a néhány járművel rendelkező ill. a komoly flottát üzemeltető vállalkozások esetén.


Az IQ Card az összes, vele szerződött MKFE-tag együttes fogyasztását veszi alapul, így minden tagunk egyformán — az egyedi felhasználási mennyiségektől függetlenül — jogosult a belépő tagok összfelhasználása által meghatározott literenkénti árengedményre. A rendszerhez csatlakozó MKFE-tagoknak az IQ Card díjmentesen gyárt kártyát. Regisztrációs díj nincs, s a társaság a kártya használatáért sem számít fel külön költséget.

Tankolásairól a fuvarozó gyűjtőszámlát kap, melyet a kártyakérelemben rögzített megállapodás szerint 14 naponta állítanak ki, és azt 14 napos fizetési határidővel küldik meg a szerződött partnereknek. Az MKFE a magyar fuvarozók érdekében kezdeményezte, hogy a költségek további csökkentése érdekében ezeket a számlákat egy magyar bankszámlára történő utalással tudják kiegyenlíteni, így megtakarítva a nemzetközi pénzügyi tranzakció költségeit.


ÁFA-VISSZAIGÉNYLÉS — Ügyfeleinknek az IQ által kiállított gyűjtőszámlák kapcsán is lehetősége van visszaigényelni a külföldi hozzáadottérték-adót (HÉA/ÁFA). Az erre vonatkozó szerződés megkötése céljából közvetlenül az IQ francia partnerével (Vialtis) vehetik fel a kapcsolatot — melyben természetesen egyesületünk segít Önnek/Önöknek — annak érdekében, hogy a szolgáltató a bruttó számlák alapján normál és/vagy előfinanszírozott módozatban (nettó számlázás) bonyolítani tudja a fuvarozó számára a visszatérítést. Az MKFE Szolgáltató Kft. a tagok részére rendkívül kedvező díjon vállalja a külföldi HÉA/ÁFA visszaigénylést normál módozatban. Ez azt jelenti, hogy Önnek/Önöknek a bruttó díjat kell a számla alapján megfizetni, azonban negyedévente lehetősége van azt visszaigényelni. Tapasztalataink szerint mind Ausztriában, mind Szlovéniában az ügyintézés bonyolultnak mondható, azonban korrekt és gyors.

A döntés az Ön/Önök kezében van, de ne feledje: a havi nettó számlázás költsége sokszor 15 % feletti! Megéri kiszámolni: három hónap saját erős finanszírozás, majd 3,5 % költség a teljes adóból, vagy 15 % költség az adóból minden hónapban...

A részletekről kérjük, érdeklődjön Farkas Rita ügyintézőnknél a +36 (1) 252 0688/217-es telefonszámon vagy a farkas@mkfe.hu e-mail címen.

 

IQ + MKFE = olcsóbb tankolás!

Ha Ön már teljes jogú vagy társult tagunk, kattintson ide!

www.iqcard.at