Ma Hajnalka napja van.

Német minimálbér: számtalan kérdésre keressük a választ

Miután Magyarország hivatalos szerveitől sajnos továbbra sem kapunk semmilyen érdemi tájékoztatást a már napok óta egyébként hatályban lévő németországi minimálbér-rendelkezéssel kapcsolatban, így kénytelenek vagyunk saját csatornáinkon keresztül keresni ill. várni a válaszokat és megerősítéseket (többek között) az alábbi kérdésekre.


» Alkalmaz-e türelmi időt Németország?

» Biztos-e (amint gondoljuk), hogy a minimálbér-kötelezettség csak munkaviszonyban, csak a munkavállalók esetében áll fenn, így egyéni vállalkozókra, társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjára stb. nem vonatkozik?

» A német minimálbér szempontjából munkaidőnek tekintendő-e a 2002/15/EK irányelv 3. cikkének a) pontjában felsoroltak között említett „munkaadó rendelkezésére állás” (pl. a be- és kirakodásra történő várakozás idoszaka), illetve, hogy egészen biztosan nem kell-e beszámítani az irányelv 3. cikkéenk b) pontja szerinti készenléti időt?

» Hogyan teljesíthető pontosan a munkaidő-feljegyzési kötelezettség, lesz-e esetleg erre a célra is külön formanyomtatvány?

» Milyen árfolyamon számítandó/igazolandó a bruttó 8,5 EUR kifizetése?

» Szolgáltat-e béradatot a NAV a német vámhatóság kérésére?

» Szolgáltat-e béradatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a német vámhatóság kérésére?

» A dokumentumok kérésre, német nyelven történő rendelkezésre bocsátása a költséges, hiteles fordítást jelenti-e?


Köszönettel vesszük, ha Önök akár ezekkel kapcsolatban, akár más kérdésükre hivatalos válasszal rendelkeznek, a forrás pontos megjelölésével megküldik azokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címekre, hogy közkinccsé tehessük. Az eddigieket ezúton is köszönjük!


.....................................................................................................................................................................

Emlékeztető: Az MKFE-hez hivatalos forrásokból eljutottak alapján összegyűjtött információkat — tagi kulcsszavas bejelentkezés után — honlapunkonn, az MKFE Tudásbázisban, a külföldi információk között, a Németországra vonatkozó egyéb előírásoknál találhatják »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.