Ma Andrea, Ilma napja van.

Teljesült a buszosok kívánsága — parkoló nyílt a Hősök terénél!

Nagy könnyebbség a személyszállító vállalkozásoknak, hogy a buszvezetők immáron sokkal könnyebben találnak megállásra alkalmas helyet a budapesti Hősök terénél...

{image:images/cikkek/fotok/busz_lapozohoz_2011_augusztus.jpg}
Mint a közelmúltban beszámoltunk róla, hosszú évek óta húzódó vitatéma zárulhat le azáltal, hogy 2011. július derekán a főváros parkolót nyitott turistabuszoknak a Hősök terénél, a Műcsarnok mögött. A parkoló 24 busz egyidejű várakozásra alkalmas, és a hét minden napján non-stop nyitva van. Egyelőre — átmeneti jelleggel — díjmenetesen használható.

A budapesti parkolás egyébként is sok kellemetlenséget okoz a nagy járművekkel közlekedő személyszállítóknak. Nemcsak azért, mert a belváros utcáin nehéz mozogni a hosszú és magas turistabuszokkal, hanem azért is, mert Budapesten kevés olyan hely kínálkozik a nevezetességek környékén, ahol ezekkel a buszokkal várakozni lehet. Ilyen (volt) a Hősök tere is, melynek parkolási nehézségeire számtalan személyszállító panaszkodott. A Műcsarnoknál megnyitott új buszparkoló azonban megoldást hozhat. Legtöbb buszvezetőnek ugyanis csak annyi időre lenne szüksége alkalmas várakozóhelyre, míg a kirándulócsoport tagjai ki- vagy beszállnak. A Facebook fényképei az új buszparkolóról ».

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.