Ma Márk napja van.

Budapesti behajtás — regisztrálja járműveit még januárban!


Tisztelt Tagunk!

Mint írtunk róla, január 1-jén elindult a budapesti behajtási hozzájárulások online kiadásának rendszere. Fontos dátum azonban február 1., mivel ezzel a nappal lépnek hatályba a behajtási rendről szóló fővárosi közgyűlési rendelet ÚJ díjakról szóló passzusai is.


E nappal lép be a rendszerbe a regisztrációs díj, ami minden egyes jármű regisztrációja esetében 2.000 forintot tesz ki. Ezért azt javasoljuk, hogy valamennyi járművét, melyekkel a jövőben Budapesten vállalhat fuvarfeladatot, még január 31-ig regisztrálja az online rendszerben, mivel e dátumig ezt díjmentesen tudja megtenni.


A behajtás ügyintézését illetően az év eleji változások lényege, hogy az engedélyeket eddig kiadó Parking Kft. e tevékenységét 2012 elején átadja a Budapesti Közlekedési Központnak, a BKK-nak. A BKK az újtípusú, elektronikus felületen igényelhető és nyomonkövethető engedélyek kezelésére létrehozta a Tehergépjármű Online Behajtási Hozzájárulás Ügykezelési Információs Rendszert, rövidített elnevezésén a TOBI-t. Önnek tehát — tehergépjármű-üzemeltetőként — a BKK teherforgalmi weboldalán, tobi.parking.hu portálon ezentúl mindig a TOBI feliratot kell keresnie! A megigényelt engedélyeit mindig ellenőrizheti a TOBI-n, saját ügyfél-profilján. Tovább tobi.parking.hu-ra »


A 2012. 01. 01-jétől 2012. 01. 31-ig hatályos rendelet »

A 2012. 02. 01-jétől 2012. 12. 31-ig hatályos rendelet »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.