Ma Márk napja van.

Ha ezeket a rendszámokat látja, célszerű a rendőrséget hívni


Épp csak egy hét telt el azóta, hogy megírtuk: ismeretlen elkövetők megkaparintották a pécsi székhelyű B&H Bt. cégadatait, s a vállalkozás nevében rakományt vettek fel, majd eltűntek... Máris jelentkezett az, aki a történet legnagyobb vesztese: akinek a rakományait lopták el. Mindkét cég feljelentést tett a rendőrségen.


A bűnszervezet egyik tagja — még december első felében — Kovács Gábor álnéven adott ajánlatot az áldozattá vált megbízónak egy kamionnyi csokoládé és egy kamionnyi italautomata-alkatrész célbajuttatására. Mindkét fuvart észak-olasz felrakóhelyről indították. Az édességeknek Luxemburgba, az alkatrészeknek Németországba kellett volna megérkezniük, ám azok soha nem értek oda. A csalók a feltehetően lopott rendszámú nyergesszerelvényeket (LPT-113 és XVK-034, valamint KSH-112 és XUL-429) használtak.


Mindezekkel 13-ra emelkedett az egyesületünk tudomására jutott, hasonló módszerrel augusztus óta ellopott kamion-rakományok száma; ezek együttes tömege meghaladja a 200 tonnát, az okozott kár becslések szerint megközelíti az egymilliárd forintot. A csalók legfőbb zsákmánya rendszerint élelmiszer, azon belül sajt és hús, a fel- és lerakók elhelyezkedését tekintve pedig az olasz-német-benelux relációk mutatkoznak e téren Bermuda-háromszögnek.


Hasonló esetek, hasonló nyomok, sáros rendszámok »

A B&H Bt. vezetője neve tisztázását kéri »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.