Ma Béla napja van.

December 15-ig várják a MÁV biztosító károsultjait!

Végre pénzhez jutnak a MÁV biztosító ügyfelei!
Már csak néhány napig lehet leadni az adategyeztetést!


Mint arról az MKFE őszi tagi találkozóin beszámoltunk, véget ért a MÁV Biztosító kálváriája. Végre megkapják a károsultak a jogos kárigényük után járó kártérítést, illetve akik már áldozatul estek mint károkozók — és az okozott kárt megtérítették egy bírósági per után — most ők is visszakaphatják a kifizetett pénzüket. A nyilvántartásba vett károk esetében, ahol még kárkifizetés nem történt, a változásokról szóló adatok egyeztetését legkésőbb 2012. december 15-ig kell beadni a MÁV Biztosító felszámolását végző felszámolócéghez.


Kétféle útja van az adatok leadásának. Faxon vagy elektronikus formában, illetve postai úton lehet eljuttatni az illetékeseknek. A faxszám: 06 (1) 422 44 55, az e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; postai úton: Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., 1071-Budapest, Damjanich u. 11-15. A károk kifizetéséhez elengedhetetlenül szükséges az adat egyeztetése (kárszám, a név, cím, bankszámlaszám stb.).


Azon ügyfeleink, akik úgy vesznek részt a mostani kártérítésben, mint károkozók és már kifizették a bírósági per elvesztése után a károkat, most a kifizetett összeget visszakapják.


Mi az, ami nem fog megtérülni?

Az a biztosítási díj, amit 2008./III. negyedévére teljes mértékben kiegyenlítettek, nem kerül visszafizetésre (a MÁV Biztosító tevékenységét 2008. augusztus 15-én felfüggesztették fel, így csak a III. negyedév feléig kellett volna biztosítási díjat fizetni, de ezt 2008 júliusában még nem lehetett tudni). Illetve a károkozói minőségben jelentkező ügyfelek esetében az ügyvédi költséget nem fizetik vissza. Ebben az esetben is 2012. december 15. a határidő. A fenti három elérhetőségek egyikére kell küldeni a kárt kifizető cég adatait (minden létező adatot), a bírósági döntésről szóló ítéletet, a per során felmerült perköltségeket, az ügyvédi költségek kivételével.


A károk kifizetése 2013 januárjától kezdődik, és nem lehet tudni, meddig tart majd.


Azt javasoljuk, hogy a 2012. december 15-i dátumot mindenki tartsa be, ha kárigénye van, vagy károkozóként kárkifizetést teljesített. Egyeztetésekre és pontosításra a későbbiekben is lesz lehetőség.


Hivatalos felhívás a PSZÁF honlapjáról »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.