Ma Márk napja van.

Havazik! Útviszonyok itthon — január 14., délelőtt

Hazánkban intenzív havazás kezdődött január 13-án, vasárnap. Hétfő reggelre a Győr-Letenye képzeletbeli vonaltól nyugatra vált különösen nehézkessé a közlekedés: a Dunántúl nyugati területein 15...30 cm vastag hótakaró alakult ki. Rengeteg baleset történt, sok helyen keresztbe fordult kamionok akadályozzák az előrejutást.


Mint a Magyar Közút internetes portálja, a kozut.hu hétfő reggel beszámolt róla: kamionok vesztegelnek a 10-es főúton, valamint a 81-esen és a 86-oson. A 82-es főúton (Gicnél) a kamionforgalmat a rendőrök Pápa felé elterelik. Hétfő reggelig huszonöt balesethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit — közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság illetékese. Budapesten csak 5...10 cm hó hullott, mely azonban jelentős fennakadásokat okozott a város közlekedésében. Az M0-ás körgyűrű (a hétfő délelőtti webkamera-képek tanúsága szerint) jól járható.


A rendőrség arra figyelmezteti a járművezetőket: bár Magyarországon nem kötelező hóláncot tartani a fedélzeten, ha egy adott útra ilyenkor kihelyezik a hólánc használata jelzőtáblát, arra a szakaszra csak akkor szabad behajtani, ha a jármű legalább egy hajtott tengelyén a gumiabroncsokra feltették a hóláncot. Ha a jelzőtáblát közúti határátkelőhelyen helyezték el, csak azok a járművek léphetnek be Magyarország területére, amelyeken készenlétben van legalább egy hajtott tengely gumiabroncsainak felszereléséhez szükséges hólánc.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.