Ma Andrea, Ilma napja van.

Megint a Nyugat-Dunántúl kapja a legnagyobb havat

Február 12-én délelőttre Sárváron 10, Tatabányán 15 centiméter vastagra hízott a hótakaró. Budapestet is elérte a csapadékzóna. A fővárosban intenzív havazás kezdődött, a már meglévő 6 centis hóra 2 cm új hullott kedd délig. A meteorológusok riasztás adtak ki. A Dunántúlon erős havazás várható.


A Nyugat-Dunántúlon az órák óta tartó intenzív havazás közlekedési nehézségeket okozott. Narancssárga meteorológiai riasztást adtak ki Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben keddre vonatkozóan; ez szerdától vörösre változik! Épp ugyanazon területek kapnak bőséges havat újra, melyeket január derekán egyszer már meglepett a fehér csapadék. Az Alpokalján 24 óra alatt 30 cm-t meghaladó friss hó várható!


Kedd délelőtt megérkeztek az első baleseti jelentések. Főként Vas és Veszprém megyében volt szükség a mentőkre és tűzoltókra.


Vas megyében kedden összeült a véldemi bizottság, hogy a szerdán várható jelentős havazásra felkészüljenek, s megtegyék az óvintézkedéseket. Több szervevzetet is készenlétbe helyzeztek. Ugyanakkor arra kérik a veszélyes árukat mozgató vállalkozások fuvarszervezőit: lehetőség szerint korlátozzák tevékenységüket.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.