Újabb csalók a fuvarpiacon

2013. február 15. péntek, 15:28

A BŰNÖZŐK EGY JÓHÍRŰ FUVAROZÓ NEVÉBEN TÉNYKEDTEK


Sajnos nem újdonság már, hogy ismeretlen elkövetők valós és leinformálható fuvarozó vállalkozások bőrébe bújva azok alkalmazottainak adják ki magukat, s így próbálnak rakományt felvenni, lopni a megbízótól. Ugyanilyen eset áldozata lett a Pető-F Kft. is, melynek ügyvezetője, Pető Pál egyesületünkön keresztül nevének tisztázását kérte tőlünk, s egyben tájékoztatott bennünket arról, melyik az a (bűnözők által használt) e-mail-cím és telefonszám, melyekről senkinek nem tanácsos fuvarajánlatot fogadnia.

A csalók ezúttal egy német megbízó parmezán sajt-rakományát szemelték ki célpontnak, melyet olasz-brit irányban kellett volna fuvarozni. Az idegenek Pető Zsanett néven mutatkoztak be, és a zsanett.peto@gmail.com hamis e-mail címről és a 06 (30) 9519 281-es mobilszámról ajánlkoztak a megbízónál. Engedély-másolatot és hamisított CMR-igazolást küldtek neki.


A valódi fuvarozó, a budapesti székhelyű Pető-F Kft. (1165-Bp., Atlasz u. 21.) mindeközben erről mit sem tudott. A vállalkozás igazi ügyvezetője, Pető Pál egyesületünkön keresztül ezért a fuvarpiacon nevének tisztázását kérte tőlünk, s egyben feljelentést tett a XVI. Kerületi Rendőr-kapitányságon. Egyúttal arra figyelmezteti a fuvarozótársakat: senki ne fogadjon el a fenti mobilszámról és e-mail-címről ajánlatokat, mert azon elérhetőségek mögött nem ő, hanem a csalók állnak.


Az igazi Pető-F Kft. elérhetősége: pal.peto@freemail.hu. Az ügyvezető kéri, hogy a fuvarozótársak ne higgyenek az internetes közösségi oldalakon terjedő, mocskolódó híreknek. Pető Pál készséggel áll a fuvarozók rendelkezésére a 06 (30) 944 9521-es valódi mobilszámon.