Ma Gedeon, Johanna napja van.

Kötelező biztosítással rendelkező ügyfeleink részére

 
Tisztelt MKFE Tag, Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk minden ügyfelünket, hogy a 2013 első negyedéves kötelező biztosítási díjak befizetési határideje február 28. A biztosítási díjak befizetési határideje azt jelenti, hogy február 28-án már a biztosító számláján kell lennie az átutalt pénznek!

Külön felhívjuk azok figyelmét, akik a csekkes befizetést választották, vagy a biztosító egyébként is csekket küld nekik, hogy a csekkes befizetések esetében legalább 4-5 nap a pénz számlára történő beérkezése. Ezért ne várjanak az utolsó napokra, mert nem fog a befizetés időben megérkezni! Ez viszont a szerződések törlésével jár!


A PSZÁF tájékoztatója szerint január 30-ig mindenkinek meg kellett kapnia a kötelező biztosítás számláját (csekket). Konkrét esetekről van tudomásunk, hogy a számlát a biztosító még el sem készítette. Ennek oka a biztosítók számítógépes rendszerében keresendő.


Kérjük minden ügyfelünket, hogy akik nem kaptak számlát vagy csekket a járműveik kötelező biztosításáról, azok jelezzék Alkusz cégünknél!


A jelenlegi törtvényi szabályozás szerint az ügyfeleknek akkor is teljesíteniük kell a biztosítások befizetését, ha erről nem kapnak számlát! Tehát az a fajta kifogás, hogy „nem kaptam számlát, azért nem fizettem be a kötelező biztosítás díját”, nem fogja mentesíteni a nem fizetőket a felelősség alól. Ettől függetlenül jogosan lenne elvárható, hogy mindenki időben megkapja a biztosításokról szóló számlákat.


A KÖBE kötelező biztosításainak esetén előfordulhat, hogy egyes ügyfeleink felszólító levelet kapnak további biztosítási díjak befizetéséről. Ennek az az oka, hogy a decemberben kiküldött első negyedéves csekkek befizetése nem történt meg december 31-ig. Azon ügyfelek, akik december 31-ig teljesítették az első negyedéves befizetést, kedvezményt kaptak. Azok az ügyfelek viszont, akik a decemberben kiküldött, 9 nappal kevesebbről szóló befizetésüket csak január 1. után teljesítették, a kapott 9 nap kedvezményt elveszítették, ezért a különbözetet utólag ki kell egyenlíteniük. Ellenkező esetben a biztosítás a negyedéves forduló előtt 9 nappal megszűnik.


Bármilyen kérdésük merülne fel a kötelező biztosítással kapcsolatban, keressék munkatársainkat a megszokott (lenti) elérhetőségeken!


Budapest, 2013. február 18.


Tisztelettel:

Sárai Tamás
ügyvezető



MKFE Biztosítási Alkusz Kft. • 1149 BUDAPEST, Egressy út 77. • 1576 Bp. Pf. 109 • www.mkfealkusz.hu • telefon: (1) 252-0688/ 263-as vagy 264-es mellék • fax (1) 364-3065 • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. • cégjegyzék szám: Cg. 01-09-730679 • adószám: 13348816-2-42

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.