Ma Andrea, Ilma napja van.

Folyamatos hójelentés szerdán ITT (külföld és belföld)!

Értesítse úton lévő gépkocsivezetőit!

Mai, március 27-i (szerdai) híradásunkban főként a hazánkban uralkodó télies útviszonyokról, a kamionstop és a határhelyzet alakulásáról szólunk, valamint igyekszünk figyelemmel kísérni a környező országok közlekedési helyzetét is. Ezt a híradást folyamatosan frissítjük! Látogasson vissza napközben akár többször!


MÁRCIUS 27., SZERDA

18:08 — Napközben igen sokat javult a közlekedési helyzet. Szerda estére kiderült az égbolt Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, s csütörtökre országszerte sokkal jobb idő várható. Havazás miatti jelentős forgalmi eseményről szerda dél óta már nem kaptunk hazai jelentést. Félő azonban, hogy a elkövetkezendő hetekben az olvadás és a belvíz fog gondot okozni a közlekedőknek...


11:02 Szlovéniában szerdára nagyon sokat javultak a közlekedés feltételei. A magyarok által gyakran használt tranzitúton (Magyarországtól a tengerpartig) e jelentés időpontjában nincsen kamionstop a hó miatt. Megállítják azonban a nehéz-tehergépjárműveket a szlovén-horvát határon, az R1-213-as úton, MP Babno Polje-nél. Szlovénia útjainak és forgalmi helyzetének folyamatosan frissített térképe itt látható »


10:20 — Néhány városunk hóvastagság-adata (idokep.hu):
               Debrecen: 8 cm
               Szombathely: 13 cm
               Hódmezővásárhely: 24 cm
               Tatabánya: 16 cm
               Budapest: 15...20 cm
               Kaposvár: 32 cm


10:18 — Magyarország északi megyéiben még mindig havazik. A főutak latyakosak, de jégbordás szakaszokat is jelentettek Csornánál ill. Szántód térségéből. A mellékutak havasak. Nagy a csúszásveszély.


08:29 — Zala megyében minden út járható. A megyében elrendelt minden, korábbi kamionstopot feloldottak. A kamionok közlekedése helyreállt az M7-es autópályán. A határon a forgalom zavartalan. (Zala Megyei Rendőr-főkapitányság).


06:53 — A 61. számú főút Somogy megyei szakaszán újra haladhatnak a kamionok. (A kamionstopot még kedd éjjel rendelték el).


______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______


MÁRCIUS 26., KEDD

17:14 — Megszűnt a tehergépjárművek forgalomkorlátozása Komárom-Esztergom megyében.


16:01 — A 81-es főút Győrből kivezető szakaszán és a 82-esen is akadálytalan a közlekedés. A kamionstopot feloldották. Az M1-es autópályán a Szlovéniába közlekedő kamionokat továbbra is korlátozzák. A 85-ös és 86-os főútak csomóponti lehajtójánál a rendőrök a nehéz-tehergépjárműveket nem engedik lehajtani a főútra, a járműforgalmat az autópályán terelik tovább. (police.hu)


14:20 — SZABADOK A HATÁROK! Pintér Sándor belügyminiszter feloldotta a magyarországi határforgalom korlátozásait, így mind a határátkelőhelyeken, mind az autópályákon (meghatározott ütemezés szerint és rendőri irányítás mellett) megindulhatott a forgalom.


14:20 — Kaposvár tartja a rekordot! Magyarországon Kaposváron mértek a legnagyobb havat: az elmúlt két napban 30 cm hullott.


14:19 — Országos viszonylatban sokat javult a közlekedési helyzet reggel óta. Már csak 3 megyében van kamionstop: Csongrádban, Hajdúban és Zalában; bár ez utóbbi esetében fontos, hogy Szlovénia felé 13:00 órakor megnyitották a határt a kamionok előtt.


13:34 — Tolna megyében feloldották a kamionstopot. (Egyetlen mellékút van már csak zárva Hőgyész Dombóvár között.)


13:29 — Somogy megyében 12 óra 45 perckor feloldották a korábban elrendelt kamionstopot. A barcsi és berzencei határátkelőnél megindult a forgalom.


13:22 — Fejér megye útjain 13:00 órától feloldották a kamionstopot. Kivétel az M6-os és M7-es dél-délnyugat felé, ahol még egyelőre kamionstop van.


12:58 — MEGINDULT A FORGALOM SZLOVÉNIA FELÉ! A szlovén hatóságok feloldották a korábban elrendelt kamionstopot, így a hazánkban veszegelő 7,5 tonna feletti tehergépjárműveket a magyar rendőrök elkezdték megindítani. A kamionok elindulhattak az M7-esen is. Mindenképpen szükség van azonban a gépkocsivezetők türelmére, hiszen majdnem ezer kamion gyűlt össze a magyar-szlovén határok mentén, hogy beléphessen Szlovéniába. A sor tehát megindult. (ORFK)


12:56 — 12:00 órától megszűnt a kamionstop Baranya megye teljes területén.


12:28 - VIDEÓJELENTÉS a Körmendnél várakozó kamionos parkolóból itt »


12:18 — Egyelőre semmi hír arról, mikor nyitják meg a szlovén-magyar határt a kamionok előtt.


12:06 Ukrajnában ítéletidő pusztít. Kijevben három nap alatt 50 cm-es hó hullott; erre 132 esztendeje nem volt példa. A város közlekedése összeomlott. A járművek 5....10 kilométeres sebességgel araszolnak. Az ATV jelenti »


11:53 Csehországban az utak jól járhatók Nincs különösebb fennakadás.


11:40 Kitekintés az orosz utakra. Ororszországban katasztrófahelyzet uralkodik, miután 24 óra leforgása alatt annyi hó esett, mint máskor hetek alatt. A jelenti »


11:28 — KAMIONSTOP (a lejjebb látható 7 megyén kívül) egyes főutakon:
- Komárom-Esztergom megyében: 13-as és 81-es főúton
- Veszprém megyében a 82-es főúton Zirc és a megyehatár között
- Zala megyében a 86-oson, az M7-esen, M70-esen, 75-ös főtúton Bak és Pölöske között
- egyéb: az M1-85-ös főút csomópontjánál, az M1-86-os főút csomópontjánál, vlamint az M1-81-es főút csomópontjánál a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművek déli irányba való haladását a rendőrség korlátozza.


11:15 Ausztria és Szlovákia felé Magyarországról a forgalom zavartalanul halad.


11:08 (Nem jó) hírek Szlovéniából! A szlovén utakon számtalan helyen léptettek életbe kamionstopot 7,5 t feletti járművekre. Egyes szakaszokon még március 25. óta tart a korlátozás a hó miatt. Kamionstop van kedd délelőtt az A1-es, A3-as, A4-es, A5-ös és H4-es pályák szakaszain, valamint több horvát-szlovén határátkelőn. Sajnos semmi hír arról, hogy Szlovénia mikor oldja fel a kamionstopot. Szlovénia útjainak és forgalmi helyzetének folyamatosan frissített térképe itt látható »


10:54 — Hírek a határokról! Romániából, Ukrajnából, Szerbiából és Horvátországból nem engedik be a a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárműveket. Egyes forrásokból úgy tudjuk: a magyarokat igen. BARCS: kifelé engedik a kamionokat. Szlovéniába azonban nem lehet belépni, mert a szlovén hatóságok fenntarták a kamionstopot. (ORFK Kommunikációs Szolgálat)


10:53 — továbbra sem engedik be a külföldi kamionokat Magyarországra Nagylaknál és Röszkénél. Kivételek: élő állatot, romlandó élelmiszert hozó járművek, ha elkerülik az M7-est. A magyarországi telephelyre vagy rakodóhelyre igyekvő magyar honosságú kamionokat beengedik. (Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal)


10:40 — Vesztegelő kamionok kilépésre várnak: Körmendnél 50, Szombathelyen 67, Lentinél és Rédicsnél több száz kamion vár arra, hogy elhagyhassa Magyarországot. A várakozó tehergépkocsik nagyrésze külföldi honosságú.


10:12 — Magyarország középső területein kedd estig 5...15 cm friss hó várható.


10:10 — Magyarország szinte egész területét birtokba vette a hó. Baranya megyében 29 cm, Szombathelynél 10, a Nyírségben 5 cm hullott. Délelőtti híradások szerint hét megyében van kamionstop: Fejér, Somogy, Zala, Csongrád, Baranya, Hajdú és Tolna megyében nem közlekedhetnek a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek. A lezárt határok megnyitásáról egyelőre semmi hír; az az időjárás függvénye. A kilépni szándékozó tehergépjárműveket leállósávokon, parkolókban, ideiglenes várakozóhelyeken és benzinkutakon állomásoztatják a rendőrök. A főutak latyakosak. Jégbordás szakaszok vannak Pápa, Körmend és Solt térségében.


______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______

18:30 — HÉTFŐI HÍRZÁRÁS. Hírszolgáltatásunkat hétfőn este 18:30-ig tudtuk biztosítani. Az éjszakai órákban a közlekedők a Kossuth Rádió óránkénti híradásaiból és a rendőrség honlapjáról tájékozódhatnak az utak állapotáról és a határátkelőhelyekről — KATT:


www.police.hu/friss


18:09 — Kaposvár belterületén kamionparkolót létesítettek a rendőrök az Áchim András utcában (Nostra Malom, MOL-töltőállomás). Ételt és italt lehet vásárolni a közelben.


18:06 — Jász-Nagykun-Szolnok megye még tartja magát. Lezárt út nincs, de a 4-es főúton több hóátfúvás is akad. (police.hu)


18:00 — az M1-es autópályán a Szlovéniába közlekedő 7,5 tonna feletti tehergépjárműveket a 85-ös és 86-os főútak csomóponti lehajtójánál a rendőrség korlátozza.


17:42 — A havazás miatt a 82. számú főúton Veszprémvarsánynál KAMIONSTOP van érvényben. A 7,5 tonna feletti gépjárművek forgalmát Gic irányába terelik a rendőrök.


17:17 — A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a tehergépjármű-vezetőket, hogy az erős havazásra tekintettel lehetőség szerint Ausztria felé hagyják el az országot, mert bizonytalan ideig továbbra sem engedik át őket a magyar-szlovén határnál, Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál. A személygépjármű-forgalom továbbra is zavartalan.


16:42 — Az M43-as autópályán (Budapest felé) keresztbefordult egy kamion Szegednél, az 1-es és a 2-es km között. A mentés idejére az úttesetet lezárták. Terelés az 5-ös út felé. (police.hu)


16:13 — Horvátországban több autópálya-szakaszon is forgalomkorlátozást rendeltek el a rossz időjárási körülmények miatt. A horvát közlekedési helyzetről naponta frissített beszámolót tesz közzé angolul a Horvát Autókklub (HAK). Útinformjuk elérhető a www.hak.hr honlapon »


16:00KAMIONSTOP egész SOMOGY megyében, kivéve az M7-est. Hatályosságának köre: 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek (kivéve a tömegközlekedési járműveket). Barcs határátkelőhelyen a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsikat nem engedik beléptetni Horvátország területére. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a Somogy megyei lakosság és a megyén átutazó állampolgárok figyelmét arra, hogy a folyamatos havazás miatt több útszakasz is nehezen járható, aki teheti, ne induljon útnak! Továbbra is fennáll, hogy Baranya és Tolna megye területén erős hófúvás alakulhat ki, ott a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat is emelhet. Az újabb figyelmeztetés szerint szintén hétfőn 20 cm-t meghaladó hóra lehet számítani Fejér, Somogy és Tolna megye területén, valamint kedden erős hófúvás várható. (A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös közleménye)


15:48 — A 66-os főút Magyarszék és Oroszló között járhatatlan, mert több kamion elakadt, keresztbe fordult.


15:46 — Szlovéniában kamionstop egyes autópályákon is! Így például az olasz határhoz közeli A3-as sztrádán Sezana és Divaca között. A szlovén rendőrök bírságolnak.


15.35 — A 66-os főúton Pécs és Sásd között (0 » 30 km) a havazás miatt kamionstopot rendeltek el. (Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

15.20 — A 86-os főút 6-os km-énél (Belsősárdnál) felborult egy kamion, a fél útpályát lezárták. (Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

 

15:20 — Tolna megyében a rendőrség lezárta a 65-os számú főutat.

 

14:18 — Szlovéniában rengeteg a baleset, sok út járhatatlan. A R2-444-es úton (Ajdovščina környékén) a szlovén hatóságok hólánc-kötelezettséget rendeltek el hétfőn koradélután. A szlovén-magyar határ Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál változatlanul zárva a hazánkat elhagyni kívánó kamionok előtt. Szlovénia útjainak  és forgalmi helyzetének folyamatosan frissített térképe itt látható »

 

13:50 — Pécs és Mánfa között a 66-os út kamionoknak nincs zárva, de nem ajánlott. A helyzet romlik.

 

13.50 — A 65-ös főúton Szakály és Tamási között (a 40-es km-nél) több kamion keresztbefordult. A főutat lezárták. A forgalom áll. (Magya Közút; Útinform)

 

13:36 — Tolna megye, M6-os autópálya (jobb), 135-ös km: megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion: Csak fél pályán bonyolódik a forgalom. (Forrás: police.hu).

 

12:45 — A 67-es főúton, a Simonfai tetőnél vezető szakasz kamionosoknak nem ajánlott! (Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

12:30 Szlovénia: hétfőn 12:30-kor — bizonytalan időre — nehéz-tehergépjárművek előtt lezárták a szlovén-magyar határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál. A korlátozás egyelőre csak a hazánkat elhagyni kívánó kamionokat értinti. A nehéz-tehergépjárműveket a hatóság a leállósávba, valamint parkolókba és benzinkutakra tereli.

 

Ukrajnában igen rossz a helyzet. A helyi jelentések félméteres hóról és 100 km/h sebességű szélről szólnak, 615 településen nincs áram. Esélyes, hogy a közlekedőket nem tudják azonnal kimenteni a hó fogságából a hatóságok, ezért vészhelyzetre mindenképpen készülni kell. A fővárosban, Kijevben három napja havazik. A felszíni közlekedés szinte teljesen összeomlott. A karpatinfo.net jelenti »

 

Oroszország Európai területein, az ukrán határ mentén a hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki az évek óta nem tapasztalt hó és hideg miatt. Moszkvában még fél méter friss hóra készülnek. A hőmérséklet helyenként mínusz 25 C, az erős szél hófúvásokat okoz. A karpatinfo.net híradása »

 

FONTOS! A gépkocsivezetők ne induljanak útnak kifogyófélben lévő üzemanyagtartállyal! A fedélzeten mindig legyen elegendő ivóvíz; ha lehet, akkor meleg tea, élelmiszer, lázcsillapító, meleg ruha, takaró, vonórúd vagy legalább vontatókötél és hólapát, valamint feltöltött mobiltelefon és használható rádió!

 

Ezt a híradást folyamatosan frissítjük! Látogasson vissza napközben akár többször!

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.