Ma Konrád, Tivadar napja van.

Lavina-akció a magyar utakon

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2013 októberének utolsó hetétől átfogó sebesség-ellenőrzési akciót indít „Lavina” elnevezéssel. A decemberig tartó razzia az ország összes főbb közlekedési útvonalára kiterjed. A gyorshajtók kiszűrésén túl számítani lehet arra is, hogy az egyenruhások a biztonsági övek használatát is nézik.

Mivel a rendőrök azt tapasztalták, hogy a járművezetők egy-egy traffipaxot elhagyva újra rálépnek a gázpedálra, a Lavina-akció keretében ezúttal ugyanazon az útszakaszon egymás után (láncszerűen) több sebességmérőt is felállítanak, hogy a gyorshajtók elleni küzdelem hatékonyabb legyen.


Noha évről évre csökken a közúti közlekedés halálos áldozatainak száma Magyarországon, a balesetek elsőszámú okozója még mindig a megengedett sebesség túllépése. Kevesekben tudatosul, hogy a kockázat a sebesség nagyságával nem egyenesen, hanem hatványozottan növekszik.


Mindeközben tart a Látni és látszani elnevezésű kampány is, mely a járművek jelző- és világítóberendezéseinek ellenőriztetésén túl látásvizsgálattal is párosul.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.