Ma Csongor napja van.

A TIR-jogosultság megújítása 2014-re (határidő!)

Emlékeztetjük kedves TIR-felhasználó Tagjainkat, hogy a TIR nemzetközi vámgarancia-okmány jövő évi használatához, nevezetesen a jogosultság megújításához 2013. december 18-ig lehet a tartozásmentességi (nullás) igazolásokat eljuttatni az egyesületünkhöz.


Azok, akik 2013. december 18-ig nem nyújtják be hatósági igazolásaikat (vagy később juttatják el azokat hozzánk) csak 2014. január 17-én, majd február 3-án kaphatnak TIR-felhatalmazást.


Az igazolások egyike sem lehet 30 napnál régebbi a felhatalmazás időpontjában. A benyújtandó dokumentumok a következők:

» a vállalkozás/gazdasági társaság vezetőjének eredeti erkölcsi bizonyítványa (több ügyvezető esetében mindegyikük erkölcsi bizonyítványát szükséges beadni)

» eredeti NAV együttes tartozásmentességi (0-ás) igazolás. Az igazolás jogcímeként ennek kell rajta szerepelnie: az MKFE részére „TIR felhasználáshoz” vagy a „TIR igazolvány használatához” ill. „TIR fuvarozáshoz”

» a vállalkozás/gazdasági társaság vezetőjének eredeti nyilatkozata arról, hogy a társaság nem áll felszámolási vagy végelszámolási, kényszertörlési, illetve kényszer-végelszámolási eljárás alatt. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatvány letölthető itt »


Vámszakterületi vezetőnk tájékoztatója (TIR 2014-re) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.