Ma Márk napja van.

CEMT 2014: péntek a határidő!

November 22-én, pénteken 13:00 óráig lehet benyújtani a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz (NKH) a 2014-re érvényes CEMT multilaterális engedélyek elnyerésére vonatkozó pályázatokat! Ennek dokumentációja a hatóság honlapján illetve itt, a lenti linkeken letölthető. A leadás határideje az NKH-nál tehát 2013. november 22., péntek 13:00 óra!


A kiírásra olyan fuvarozó vállalkozások jelentkezhetnek, melyek eleget tesznek a vonatkozó jogszabályi feltételeknek, és közösségi engedélyük is van.


A CEMT-engedélyek a területi érvényességtől függően az EU valamelyik tagországa (Magyarországot is beleértve) és az EU-hoz nem tartozó, magyar szempontból engedélyköteles CEMT-tagországok közötti és tranzit forgalomra, 3. országos forgalomra, valamint az EU-hoz nem tartozó, de CEMT-tagországok közötti forgalomra használhatók.


Lényeges, hogy a dokumentáció helyesen kitöltött és teljes legyen, mert a hatóság a hiányos anyagokat nem bírálja el.


A Nemzeti Közlekedési Hatóság külön felhívja a fuvarozók figyelmét, hogy 2015. január 1-jétől nem, vagy csak nagyon minimális mértékben lesznek elérhetők az EURO 3-as járművekkel is használható CEMT-engedélyek, tekintettel a folyamatosan csökkenő szorzókra.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (PDF) »

ADATLAP (Word) »

NYILATKOZAT (Word) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.