Ma Emma napja van.

Százból három teherautós bliccel az utakon

A teherautósok három százaléka bliccel az utakon; eddig több tízmilliós bírságot szabtak ki rájuk — írja 2013. november 15-i tudósításában az utdijhirek.hu internetes portál. Emiatt az ÁAK utódja, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az OBU-val való díjfizetés mellett érvel.


Az államkasszába eddig 60 milliárd forint folyt be a használatarányos útdíjrendszer használatából, mely egy átlagos munkanapra vetítve 580 millió forintos összeg. Kevesen, mindössze csupán 130 vállalkozás vette fel eddig a KAVOSZ útdíjhitelét összesen 1.100 járműre. Az útdíj júliusi bevezetése óta mintegy 300 fuvarozó adta vissza a tevékenységi engedélyét, és nagy a hiány gépkocsivezetőkből. A fuvarozó vállalkozások egyre több külföldit kénytelenek alkalmazni. Mindezekről a „Lábunk a földig ér” elnevezésű logisztikai konferencián esett szó Siófokon. Folytatás (utdijhirek.hu) »

Konferencia közben. Balról jobbra: Szűcs Lajos (NÚSZ), Karmos Gábor (MKFE), Börzsei Tibor (ÁAK) és Szász János (Secret Control GPS Kft.)

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.