Ma Márk napja van.

Zárva a Hősök terének nagy buszparkolója

Fontos fejben tartaniuk az ünnepek alatt turistabuszokkal Budapesten közlekedő személyszállítóknak, hogy decemberben nem lehet parkolni a Műcsarnok mögötti 56-osok terén, mert a helyet karácsony közeledtével a gyermekek rendezvényközpontjának és a Mikulásgyárnak adták át. A parkoló januárban, a könnyűszerkezetes sátrak lebontása után nyit újra.

A nagy buszparkoló (annak 2011-es megnyitása óta) közkedvelt várakozóhelye lett mind a magyar, mind a külföldi turistabuszoknak; különösen, hogy ott egyszerre 24 nagy jármű tud zavartalanul várakozni. Kellemetlen ugyanakkor, hogy a parkolót mindig épp a legnevezetesebb fővárosi rendezvények alkalmával kénytelen lezárni a rendőrség, mert olyankor a látványosságok fő helyszíne is egyben az Andrássy út és a Hősök tere.


Mint december első napjaiban beszámoltunk róla: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) illetékese egyesületünk kérdésére válaszolva elmondta: a társaság a Damjanich utca és a Városligeti fasor közötti részt ajánlja a nagy parkoló lezárásának idejére. Bár meg lehet állni turistabusszal az Olof Palme sétányon is (a jégpálya felől), azonban ott a járművek csak az utasok be- és kiszállásának idejére várakozhatnak.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.