Ma Hajnalka napja van.

A legifjabb MKFE-tag: Pekárik László

Pekárik László igazán nagy reményekkel nézhet a 2014-es év elé. A huszadik életévét épp csak betöltő fiatalember megalapíthatta saját vállalkozását „László Pekárik Internationale Transporte Kft.” néven, hiszen decemberben a Dávid Ponyva Reklám Kft. dunaharaszti telephelyén ünnepélyesen átvehette élete első szerelvényét, egy DAF XF 105.460 Euro5 Space Cab nyergesvontatót és a hozzá tartozó Krone félpótkocsit. A külső reklámgrafikát a Dávid Ponyva Reklám Kft. készítette.


Az átadási ünnepségre hivatalosak voltak az érintett cégek képviselői és a szaksajtó munkatársai is. Pekárik László édesapjának, Pekárik Pálnak gumiszervize van Békéscsabán, és régi jó barátja Áchim Mihály Miklósnak, a szintén békéscsabai Áchim & Áchim Kft. tulajdonosának. Ezért, amikor a család úgy döntött, hogy létrehoznak egy tisztán fuvarozó profilú vállalkozást, őt kérték fel, hogy legyen a mentora a kezdő vállalkozó fiúnak. Tegyük hozzá: a fiatalember gyermekkora óta szereti a nagy járműveket, főiskolai tanulmányait az üzemben végzett munka mellett fejezte be, és nemcsak diplomát szerzett, hanem megfelelő jogosítványt és minden vizsgát is letett, amire egy közúti fuvarozó vállalkozás vezetőjének szüksége lehet.


Az Áchim & Áchim Kft. 2008-ban — harcolva a gazdasági válsággal — létrehozta az „Együttműködési Partnerségi Rendszert”. A már akkor is csaknem két évtizedes nemzetközi fuvarozási és vállalatirányítási tapasztalattal rendelkező csapat a jó fizetési készségű fuvarpiaci megrendelők hiányával küszködő fuvarozó vállalkozásokat karolta fel. Ma már 23 jármű forog a rendszerben, ezek közé tartozik Pekárik Lászlóé is. Az ifjú vállalkozó — mentora biztatására — cége indításával egyidőben lépett be az MKFE-be, amelynek szolgáltatásaival is élni szeretne.


A jármű átadásáról és az Áchim & Áchim Kft. által alapított partnerségi rendszerről bővebben olvashat az AutóKözlekedés januári számában. Az ifjú vállalkozónak jó munkát és sikeres éveket kívánunk!


A DAF vontató előtt (balról jobbra): az édesapa, Pekárik Pál, az ifjú vállalkozó, Pekárik László és a mentor, Áchim Mihály Miklós

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.