Ma György napja van.

Idén ősszel is látni és látszani kell

Egészen december 10-ig tart idén az ORFK „Látni és Látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, melynek keretében Ön is kérheti járművei világításának ingyenes műszaki ellenőrzését az erre kijelölt országos szervizhálózat bármelyikében! Sőt, gépkocsivezetőit díjmentes látásvizsgálatra várják az akcióhoz csatlakozott optikusok.


A kezdeményezést az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) a téli közlekedési viszonyokra való felkészülés jegyében hívta életre még 2012-ben. Az idén már negyedik alkalommal bonyolított kampány október 1-je óta folyik, és december 10-ig tart. Ezen idő alatt a programhoz csatlakozott szervizek díjmentesen ellenőrzik a járművek világítóberendezéseit, a járművezetők pedig országszerte felkereshetik a szerződött optikusok üzleteit, ahol ingyenes látásvizsgálatra van lehetőség.

A „Látni és látszani” programban nem tesznek kivételt a járműkategóriák között! Így akár tehergépjárművel, akár autóbusszal is igénybe vehető ez a bő két hónapon keresztül fennálló szolgáltatás. Ennek csak a szerviz mérete, adottsága, technikai felszereltsége, kapacitása szabhat határt. Minden esetben ezért előzetesen érdeklődni kell a kiszemelt szerviztől, hogy felkészültek-e nagy járművek fogadására. Ami a gépkocsivezetők szemvizsgálatát illeti, a szervezők itt sem tesznek különbséget abban a tekintetben, hogy a páciens milyen méretű gépjármű sofőrje.

Az akcióhoz országszerte több száz szerviz és optikus csatlakozott. Javasoljuk: értesítse gépkocsivezetőit a kedvező lehetőségről, mely tehát 2015. december 10-ig tart!

Díjmentes vizsgálat után tehát kemény rendőri szigor következik!

A „Látni és Látszani” közlekedésbiztonsági kampány után a rendőrség egyhónapos, intenzív közúti ellenőrzéssorozatot tervez, melyet a hatóság ősszel már be is jelentett a nyilvánosság előtt, sőt, a díjmentes jármű- és látásvizsgálat voltaképpen a razziára való helyes felkészülést hivatott előmozdítani, hogy útjainkon a lehető legkevesebben legyenek balesetek részesei. A felkészülési időszak után a kiemelt közúti ellenőrzéseket az ORFK 2015. november 11. és december 10. között hajtja végre.



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.