Ma Gedeon, Johanna napja van.

KÖBE: felfüggesztve a kgfb szolgáltatás

A Magyar Nemzeti Bank felfüggesztette a KÖBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését.


Felfüggesztette a jegybank a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére.

Az MNB tájékoztatása szerint az intézkedésekre a jegybank átfogó vizsgálata során feltárt adatok alapján került sor. Az MNB megállapította, hogy a biztosító díjpolitikája nem kellően megalapozott, a megengedhetőnél lényegesen nagyobbak a befektetési kockázatok és a kedvezőtlen a tartalékhelyzet.

A KÖBE az MNB végzésének november 13-i kézhezvételétől az intézkedések visszavonásáig – a díjnemfizetés nyomán megszűnt szerződések miatti visszakötéseket leszámítva – nem köthet új kgfb-szerződéseket és a nála biztosított gépjárműflották sem bővíthetők.

A jegybank közlemény szerint változatlanul érvényben vannak a társaság meglévő biztosításai és egyesületi tagi jogviszonyai, káresemény esetén köteles a jogszabályokban előírt biztosítási szolgáltatást teljesíteni. Az MNB több más intézkedés mellett olyan pénzügyi terv elkészítésére kötelezte biztosítót, aminek végrehajtása révén a biztosító maximum 6 hónap alatt megszünteti a megállapított tartalékhiányt.

MKFE kommunikáció (forrás: MTI)

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.